Актори Театру дю Солей проведуть безкоштовний воркшоп для українських митців

22 Березня 2023, 19:35
Аріан Мнушкін та актори "Театру дю Солей" під час репетиції вистави за романом Клауса Манна у 1979 році. Фото: Michel LAURENT/Getty Images 1288
Аріан Мнушкін та актори "Театру дю Солей" під час репетиції вистави за романом Клауса Манна у 1979 році. Фото: Michel LAURENT/Getty Images

Французька режисерка Аріан Мнушкін і 15 акторів паризького «Театру дю Солей» безкоштовно проведуть воркшоп з акторської майстерності у Києві для українських митців.

Про це повідомили на сайті Національної спілки театральних діячів України.

Зустрічі відбуватимуться у межах проєкту «Кочова школа» з 23 березня до 5 квітня 2023 року. У школі братимуть участь 100 українських акторів, студентів та аматорів, яких відібрали за попередньою реєстрацією.

Заснований на принципах кооперативу, Театр дю Солей об’єднує близько сотні людей різних професій. Це театр-школа, орієнтований на молодь, важливим тут є навчання молодих членів колективу та навчання молодих глядачів, які постійно поповнюють аудиторію театру. З кожною новою роботою інтернаціональна трупа оновлюється приблизно на третину завдяки навчальним курсам, які проводить Аріан Мнушкін. Театр дю Солей часто називають політичним театром, оскільки його постановки піднімають актуальні соціально-політичні питання. Режисерський метод Аріан Мнушкін ґрунтується на засадах фізичного театру та імпровізації.

За словами організаторів, воркшоп стане першим візитом великої іноземної театральної трупи після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Аріан і трупа театру вирішили поділитися власним досвідом та підтримати українців у цей складний час.

З перших днів вторгнення французький театр збирає гроші для підтримки українських театральних митців, а у березні 2022 року Івано-Франківський національний драматичний театр імені Івана Франка на розвиток гуманітарного центру отримав від колег 18 тисяч євро.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром