На Рівненщині стартує проєкт «Велике читання»

20 Березня 2023, 15:07
Сергій Гридін 1451
Сергій Гридін

На Рівненщині у квітні стартує «Велике читання», для якого обрали книги здолбунівського письменника Сергія Гридіна

Організовує проєкт обласна бібліотека у партнерстві з бібліотеками територіальних громад області. Про це пише Суспільне.

Для «Великого читання» обирають книги, які за змістом пов'язані із Рівненщиною, або твори місцевих авторів, – розповіла провідна методистка обласної універсальної наукової бібліотеки Світлана Ступницька.

Проєкт започаткували у 2021 році, тоді в його рамках знайомили із книгою «Паперові солдати» братів Капранових. Для другого «Великого читання» обрали творчість Сергія Гридіна, письменника зі Здолбунова, який нині боронить Україну.

«Щоб пояснити, чому Сергій Гридін — процитую українську науковицю і письменницю Наталію Марченко: «Коли вам важко порозумітися з батьками — читайте Гридіна! Коли вас напружують власні діти — читайте Гридіна! Коли вам просто цікаво, що у цих підлітків у голові — читайте Гридіна! Він Справжній!», — зазначила Наталія Ступницька.

«Велике читання» — це загальнообласний літературний захід. Його організовує обласна бібліотека у співпраці з бібліотеками громад. Кожен заклад сам визначається із форматом. Стартує проєкт у квітні і триватиме до червня.

«Для читання обрали книги Сергія Гридіна для підлітків, хочемо також долучити до участі психологів і дуже сподіваємося, що й Сергій Гридін зможе долучитися, хоча б до фінальних заходів», — додала Світлана Ступницька.

Перебіг заходів у його рамках висвітлюватимуть на сайтах бібліотек і в соцмережах з хештегом #великечитання.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024