У Луцьку презентували роботи Андрія Горбаля «Осколки»

19 Березня 2023, 12:05
Андрій Горбаль 1043
Андрій Горбаль

У Музеї Сучасного Українського мистецтва Корсаків відкрили виставку луцького художника Андрія Горбаля.

Чотири великі полотна під назвою «Осколки» презентували 17 березня в межах молодіжної артплатформи «ENTER». На презентації побувала журналістка Район.Культура.

Це третя виставка митця у цьому році, котра присвячена війні. Минулі роботи були про конкретні ракетні удари в Україні, натомість теперішня експозиція про те, що найбільшу кількість життів забрали саме осколкові поранення.

На першій картині зображена пускова система С-300, але невизначеного кольору, тому що за словами автора «руських я тут не буду малювати». Снаряд кудись влучає та осколки розлітаються по території, калічачи людей. 

Читайте також: «Моє натхнення – це злість»: виставка WAR 2022 Андрія Горбаля у Луцьку

Четверте полотно – квінтесенція. На ній зображений символ війни – крилата ракета.

Полотна «Осколків» вражають своїми насиченими кольорами та глибиною сюжету, особливо відмітили чітке визначення границь картин. У них багато експресії та динаміки.

«З початку повномасштабної війни я почав розвивати документацію терористичних актів країни-агресора. Ці роботи не мають настрою, а просто документують реальність українців. Останнє полотно якраз говорить про те, що ми хочемо зупинити війну, саме тому ракета перекреслена», – коментує сам митець.

Читайте також: Україна у чорно-білому: в Музеї Корсаків відкрили виставку графічних діалогів

Андрій Горбаль – випускник Луцької художньої школи, займається мистецтвом з 13 років, зокрема розписом стін у Луцьку та Львові, графікою, живописом. Із 17 років бере участь у збірних виставках, його роботи представлені як і в містах України (Львів, Одеса, Житомир), так і за кордоном (США, Індонезія, Ізраїль).

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024