ІПСО «с особым цинизмом», – Забужко про зйомки в Україні фільму російським режисером

17 Березня 2023, 10:15
Оксана Забужко 714
Оксана Забужко
Російський режисер Олександр Молочников хоче зняти в Україні короткометражний ігровий фільм про дітей з Бахмута. Зйомки були заплановані на 16-18 березня.
 
Росіянин запевняє, що нібито має підтримку від Офісу президента України. Також виявилося, що батьки запрошених на проби дітей навіть не знали про російське походження, адже їм казали, що фільм знвмає американська компанія. Українська письменниця Оксана Забужко висловилася щодо цієї ситуації.
 
 
Подаємо текст Забужко без змін:
 
Дуже потужна, «комплексна» російська інформатака «з усіх стволів» розгорнулась на західному фронті останнім часом – не про все маю фізичну змогу розповідати, дай Бог встигати «відбиватися» на «своїх» ділянках, але цей сюжет поширюю сама і вас закликаю поширити, бо це вже іпсо «с особым цинизмом» – і, не сумніваюся, з мегатонним, в разі реалізації, ефектом на виході (Достоєвскій! «слєзінка рєбьонка»! «вєлікая русская культура» оплакує українських сиріт – і тим найпереконливіше демонструє цілому світу, що це «війна Путіна, а не Пушкіна», жирнющий задум, ради такого можна пацику і «леґенду» з американською кіношколою підготувати, зрештою, абикому в 2017 р. «Почьотную грамоту презідєнта Російской Фєдєраціі» не виписали б!) – словом, сіркою тут тхне на відстані, як із чекістських підвалів 1930-х, тож чим більше розголосу, тим ліпше, і спасибі всім, хто вчасно схопив ворога за руку – сподіваюся, всією громадою нам вдасться цю «спецоперацію» зупинити…
«Будьмо уважні».
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024