В Україні презентували документальний фільм про битву за острів Зміїний

16 Березня 2023, 12:34
Острів Зміїний 1817
Острів Зміїний

Головне управління розвідки України презентувало другу серію з циклу документальних фільмів Артема Шевченка «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» – «Море. Битва за острів Зміїний».

Фільм оприлюднили на ютуб-каналі ГУР.

«Ця робота присвячена деокупації стратегічно важливого для безпеки у Чорному морі українського острова. У фільмі вперше показані кадри спецоперації з висадки та штурму Зміїного, який здійснили воїни ГУР МО України», – зазначили в пресслужбі української розвідки. 

Російські війська захопили острів Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого. Спочатку з'явилася інформація про те, що після обстрілу Зміїного з кораблів та авіації рф була зруйнована інфраструктура на острові, а зв'язок із прикордонниками втрачено. 28 лютого Військово-морські сили Збройних сил України повідомили, що морські піхотинці та прикордонники, яких узяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. Їх повернули з полону в листопаді. 30 червня українські військові повністю звільнили Зміїний та змусили загарбників залишити його. Міноборони рф підтвердило втечу своїх військових, назвавши це «жестом доброї волі».

Нагадаємо, що 9 березня вийшла перша стрічка з документальної трилогії «Авіапрорив на Азовсталь. Небо». У цьому фільмі розкриваються невідомі деталі унікальної повітряно-десантної спецоперації ГУР в оточеному ворогом Маріуполі, завдяки якій бійці змогли отримати вати ліки, прибули медики, боєприпаси та зброя, а також відбувалися евакуації поранених та загиблих. 7 бойових вильотів до міста Марії: кожен — як останній.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024