Україна перемогла у конкурсі національних костюмів «Міс Всесвіт»

15 Березня 2023, 21:01
Вікторія Апанасенко в національному образі 1326
Вікторія Апанасенко в національному образі

«Воїн світла» став найкращим національним костюмом у конкурсі «Міс Всесвіт-2022».

Про це оголосили 15 березня. Український костюм переміг в онлайн голосуванні. 

Нагадаємо, що Міс Україна Всесвіт-2022 Вікторія Апанасенко презентувала національний костюм, який для неї створила дизайнерка Леся ПатокаКонкурс проходитив у Новому Орлеані в США. Показ національного вбрання відбувся 11 січня.

Образ: «У руках у Вікторії зброя, її тіло — в стилізованих обладунках, водночас вона несе світло через цю тотальну пітьму, метафоричну та буквальну, що прийшла на наші землі з агресором. Використані 5 основних матеріалів та елементів, що разом створюють мікс фешну та української етніки, сучасних трендів та історичної пам’яті. Монолітний комбінезон, що символізує броню та огортає наче друга шкіра». 

«Цей костюм, вже частина нашої нової історії. Історії боротьби за нас самих і нашу незалежність. Ця перемога присвячується всім тим хто зараз б‘ється і не здався! І особливо всім нашим військовим які віддали своє життя і здоров‘я за перемогу України», – відреагувала на перемогу Леся Патока.

Читайте також: Міс Україна Всесвіт-2022: що символізує національний костюм Вікторії Апанасенко

«Вперше за історію конкурсу «Міс Всесвіт» українка виграла 1 місце з 86 країн за найкращий національний костюм. Мене просто переповнюють емоції», – написала у своєму дописі Вікторія Апанасенко.

До слова, крила «Воїна світла» продали на благодійному аукціоні за 10,1 тисячі доларів, а отримані кошти передали організації Kind Deeds для купівлі протезів українським військовим.

Благодійний вечір влаштували на День Соборності України, у партнерстві з Постійним представництвом України при ООН, Генеральним консульством України в Нью-Йорку та Світовим конгресом українців Kind Deeds. 

Читайте також: Від Нареченої війни до Воїна світла: національні образи українок протягом дев'яти років

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024