Сміх, сльози та зізнання: у Волинському університеті провели благодійний творчий вечір

10 Березня 2023, 15:53
Учасники творчого благодійного вечора у Волинському університеті 2119
Учасники творчого благодійного вечора у Волинському університеті

У Луцьку пройшов благодійний творчий вечір у рамках загальної ініціативи студентських рад ВНУ імені Лесі Українки та Волинського коледжу мистецтв щодо фінансової допомоги ЗСУ.

Захід відбувся 9 березня в укритті будівлі факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки. Відвідав творчий вечір і журналіст Район.Культура.

Протягом події проводили збір коштів на систему «Starlink» для 14 окремої механізованої бригади імені Романа Великого, штаб якої знаходиться на Волині. Ведучою заходу була очільниця студради факультету філології та журналістики Анна Присяжна. Благодійний внесок для входу становив 15 гривень.

Мініконцерт та прапор із підписом Залужного

Вечір розпочався із мистецького перформансу молодого українського виконавця із Волині Андрія Баричука, відомого під псевдонімом «BARYK» та його творчих друзів.

Спочатку своїми монологами поділився студент другого курсу факультету філології та журналістики й член команди музиканта Валентин Борзенко. У своїх виступах юнак пристрасно та з акторською майстерністю висловив свої патріотичні почуття. Один зовсім свіжий монолог він присвятив відомому випадку розстрілу українського полоненого російськими загарбниками. Присутніх до глибини душі пройняли слова хлопця, дехто навіть не зміг стримати сліз.

Далі під гітарний супровід Андрія Баричука «BARYK» виконав власну композицію інший виконавець Андрій «TOY MAYK».

Наприкінці мініконцерту «BARYK» подарував своєму другу та співвиконавцю Валентину прапор УПА із підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Інтимна лірика та зізнання в коханні 

Згодом ведуча запросила присутніх поділитися своєю творчістю.

Студент першого курсу спеціальності «Журналістика» Богдан Петровець зачитав вірші присвячені своїй коханій-другокурсниці, яка також була присутня на заході та з розчуленням сприйняла відверті зізнання.

Своїм вокалом вразила слухачів студентка 4 курсу україністики Юлія Москалюк. Зокрема вона виконала авторську роботу першокурсника Богдана Петровця та «Пісня завжди буде поміж нас» видатного українського музиканта Володимира Івасюка. Юлія наголосила, що в такий час і в таких умовах особливо важливо пам’ятати творчість класиків.

Також власною громадською та інтимною лірикою поділились й інші талановиті учасники. Зокрема студентки першого курсу журналістики Кароліна Сиротюк, Тетяна Маркопольська та студдекан Анна Присяжна. Виступи вийшли максимально щирими, митці, мисткині та аудиторія не приховували своїх емоцій.

Пісня у дружньому колі

Насамкінець присутні зібрались у коло та разом виконали пісні. Звучала як народна та патріотична, так і сучасна популярна музика. Серед іншого юні митці виконали «Червону руту» Володимира Івасюка, композиції рок-гуртів «Мотор’ролла» та «Океан Ельзи», пісню «Старі фотографії» гурту «Скрябін». Прощаючись із творчими студентами, Анна Присяжна закликала творити та ділитися своєю творчістю та пообіцяла, що працюватиме над тим, щоб надалі таких зустрічей було більше.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024