У Луцьку провели акцію «Прийди зі своїм Кобзарем»

10 Березня 2023, 11:46
Учасники акції «Прийди зі своїм Кобзарем». Фото: Суспільне Луцьк 694
Учасники акції «Прийди зі своїм Кобзарем». Фото: Суспільне Луцьк

У Луцьку біля пам'ятника Тарасу Шевченку провели акцію «Прийди зі своїм Кобзарем». До неї долучилися майже пів сотні волинян.

Захід відбувся 9 березня. Акцію у Луцьку проводять дев’ятий рік поспіль, на неї учасники приходять з книгами. Про це розповіла Суспільному провідна методистка обласного науково-методичного центру культури та співорганізаторка акції Ніна Фурдило.

Лучанка Наталія Некрахова у день народження поета, каже, щороку приходить до його пам’ятника. З собою принесла кишенькове видання «Кобзаря» 1966 року.

«Рідкісне видання, тому що вона (книга, – ред.) захалявна. Тут рукописи Шевченка і тому воно тим більше цінне», – говорить жінка.

Наталія Некрахова показує «Кобзар» 1966 року. Фото: Суспільне Луцьк

Восьмикласниця Христина Домбровська приїхала на акцію із Гірки Полонки. Говорить: прийшла з сімейною реліквією – виданням «Кобзаря», яке у родині передають із покоління в покоління.

«Я його читала багато разів, він 1965 року. Він спочатку був в моєї прабабусі, потім бабусі, мами і тепер в мене», – розповідає школярка.

Школярка Христина Домбровська (в зеленій курточці). Фото: Суспільне Луцьк

Присутні на акції читали твори Шевченка, до монумента – поклали квіти. Окрім літературної частини, лучани провели також акцію «Перемагаємо разом з Шевченком». Зібрані під час неї дві тисячі гривень, розповіла Ніна Фурдило, підуть на потреби спецпідрозділу «Любарт».

Учасники акції зібралися біля пам

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024