30 українських митців представили роботи на віртуальній виставці Art on the battlefront

08 Березня 2023, 19:36
Вишивка Ольги Зерно «Жінки» та ручний розпис на керамічному посуді Марії Куліковської із серії «Моє тіло – це поле битви» 1069
Вишивка Ольги Зерно «Жінки» та ручний розпис на керамічному посуді Марії Куліковської із серії «Моє тіло – це поле битви»

30 українських художників, які представили ексклюзивні роботи — від диджитал-арту до живопису та скульптури, взяли участь у другій частині мистецького проєкту Art on the battlefront.

Про це повідомило видання Vogue UA, яке є організатором проєкту.

Art on the battlefront — артпроєкт, що об'єднує медіа, диджитал і мистецтво, підтримує українців під час війни й інформує глобальну спільноту про російське вторгнення в Україну.

У першій частині, презентованій на початку липня, 12 художників з усього світу об'єдналися, протидіючи російській агресії та посилаючись на традиційну культуру й характерний голос українців.

Наприклад, Фред Томаселлі інтегрував коди української вишивки в зображення для першої сторінки The New York Times, Марина Абрамович представила серію знімань на тему зцілення травм, заподіяних тоталітарним режимом, а Ервін Вурм, Джонатан Міз і Марсель Дзама створили роботи, що ставлять під сумнів політичну ідеологію та цінності сучасного світу.

Денис Метелін «Захисники Києва»

«До участі у другій частині артпроєкту Art on the battlefront, створеного у співпраці з Natalia Cola Foundation і за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, ми запросили 30 українських художників, які представили ексклюзивні роботи — від диджитал-арту до живопису та скульптури», – зазначають у виданні.  

Учасники ініціативи — Володимир Манжос, Олексій Кондаков, Марія Куліковська, Василина Врублевська, Віталій Кравець, Єлена Ємчук, Олеся Трофименко, Влада Ралко, Богдан Буренко, Маша Дмітрова, Єлизавета Литовка, Артем Прут, Петро Бевза, Вікторія Підуст, Денис Саражин, Нікіта Кравцов, Іван Грабко, Анна Зарума, Ольга Штейн, Степан Рябченко, Воло Бевза, Юрій Болса, Юрій Сивирин, Юлія Бєляєва, Маша Рева, Дарина Микитюк, Дзвіня Подляшецька, Денис Метелін, Ната Левітасова та Ольга Зерно. 

«Різні за масштабами твори досліджують сьогодення, відображають емоційний стан художників, їхню рефлексію на тему нової реальності. Вони нагадують, що боротьба українців зараз триває на всіх фронтах — як воєнному й дипломатичному, так і культурному», – пояснюють у Vogue UA.

Єлизавета Літовка «Обід для непроханих гостей»

Урочистим підсумком другої частини артпроєкту стане виставка в історичному центрі Відня, в повністю оновленій будівлі Künstlerhaus, де розташований музей Albertina Modern. 

З 14 до 18 квітня відвідувачі зможуть ознайомитися з мистецькими роботами, а також придбати їх. 

Кошти від продажу буде спрямовано у фонд реабілітації жінок-військових, створений українською ГО «Жіночий ветеранський рух».

Відвідати віртуальну виставку можна за посиланням

Богдан Буренко Fauna situation

Петро Бевза «Сила»

Василина Врублевська «Дніпро на світанку зі зруйнованого мосту II»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024