У Луцьку відкрили виставку юних художників про місто добра

08 Березня 2023, 16:31
Учасники та організатори експозиції 746
Учасники та організатори експозиції

Луцьк очима дітей та переселенців показали на художній виставці учнів Луцької художньої школи та вихованців студії Олени Звягінцевої.

Експозицію «Луцьк – місто добра» відкрили 6 березня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Про це розповіли на фейсбук-сторінці книгозбірні.

«Місто, яке одним з перших, стало прихистком тисячам українців, що залишились без домівки через війну росії проти України. Місто, яке стало нашим оберегом, де продовжують традиції задля об'єднання українців з різних регіонів нашої держави. Ще наша історія пам'ятає, що Волинь неодноразово подавала руку допомоги всім, хто цього потребував», – йдеться у дописі.

У кожен сюжет зі знаковими спорудами міста учні вкладали задум показати важливість кожного з нас у наближенні перемоги та об'єднанні українців.

«Очима дітей, юних художників тепер кожен має нагоду побачити людей, місця, символічні образи, які надихають робити добро, допомагати, разом перемагати. Давні мури Замку Любарта зі своїми сильними обіймами стали захистом і символом великої любові, обороною від ворогів, центром культурного життя Волині», – зазначають організатори.

На заході були присутні юні художники, вихованці Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена, які подарували присутнім чудові музичні композиції, а також учні Луцького педагогічного коледжу.

Присутні мали можливість почути історії людей, які вимушені були залишити свої домівки і знайти прихисток в Луцьку, а також побачити місто очима переселенців та дітей.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
09:50
22.04.2024