На форумі «Космогонія: наука, релігія, міфи» в Луцьку виступить відомий релігієзнавець Ігор Козловський

08 Березня 2023, 14:59
Ігор Козловський 1827
Ігор Козловський

Відомий вчений, релігієзнавець та в'язень сумління Ігор Козловський стане спікером міжнародного форуму «Космогонія: наука, релігія, міфи», який організовує Музей сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Подія пройде 10 березня з 11:00 до 16:30. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Під час роботи форуму провідні науковці, представники релігійних спільнот та експерти з міфології розглянуть наукові теорії, релігійні доктрини та міфологічні концепції про походження та розвиток всесвіту, а також про його майбутнє.

Одним із них стане Ігор Козловський – старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України. Окрім цього, вчений є Президентом Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівником Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президентом громадської організації «Центр Діскавері», віцепрезидентом Українського центру ісламознавчих досліджень.

Ігор Козловський написав понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів. А також є дійсним членом Наукового товариства імені Шевченка та PEN Україна.

27 січня 2016 року бойовики так званої ДНР захопили Ігоря в полон, де він знаходився майже два роки до 27 грудня 2017 року. Навіть у катівнях протягом важких років ув'язнення діяч проводив лекції серед затриманих і намагався розрадити їх у полоні. Був звільненим під час обміну полоненими.

На МСУМК Art Forum релігієзнавець фахово розповість про сенсову телеологію космогонічних міфів.

Деталі про проведення форуму та реєстраційну форму шукайте за посиланням.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39