У Рівному відкрили персональну виставку акварелі Віктора Гвоздинського

08 Березня 2023, 11:36
Виставка акварелей Віктора Гвоздинського. Фото: Галини Данильчук 758
Виставка акварелей Віктора Гвоздинського. Фото: Галини Данильчук

У Рівному відбулося відкриття персональної виставки акварелі Віктора Гвоздинського «Аквавернісаж».

Захід пройшов 7 березня у Рівненській обласній бібліотеці. Про це повідомили на фейсбук-сторінці книгозбірні.

Віктор Гвоздинський. Фото: Галини Данильчук

Віктор Гвоздинський – український живописець, графік, громадський діяч, член Національної спілки художників України, голова комітету з культури, мистецтва і духовності Громадської координаційної ради Рівненської області, лауреат Міської мистецької премії ім. Георгія Косміаді, ініціатор заснування обласної Премії в галузі образотворчого мистецтва ім. Ніла Хасевича.

Фото: Галини Данильчук

Художник багато подорожує по Україні і за кордоном. Творчі поїздки і пленери в Карпати, Польщу, Болгарію, Туреччину, Єгипет поповнили творчий арсенал митця. Віктора Гвоздинського вирізняє своєрідна манера письма та композиційна побудова твору. Його роботи отримують схвальну оцінку критиків, були опубліковані в альбомах і журналах та експонувались на всеукраїнських і зарубіжних виставках.

Фото: Галини Данильчук

Акварелі майстра знаходяться в галереях і музеях Рівного, Острога, Нетішина, Немирова, Пйотрикова-Трибунальського (Польща), в приватних збірках в Сербії, Німеччині, Чехії, Австралії, Франції, Росії, США, Польщі.

На відкриття виставки «Аквавернісаж» із привітаннями та найкращими побажаннями творчого натхнення та подальших творчих звершень завітали директорка Рівненської обласної наукової бібліотеки Валентина Ярощук, голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Петро Подолець, професори Рівненського державного гуманітарного університету Сергій Виткалов та Олександр Сташук, старша наукова співробітниця Харківського художнього музею Ірина Сідельова.

«У бібліотеці експонується виставка модерного олійного живопису художника «Круг життя», тож акварелі гармонійно доповнюють експозицію», – переконані в книгозбірні.

Фото: Галини Данильчук

Своїми враженнями від виставки на сторінці у фейсбуці поділилася відома краєзнавиця Галина Данильчук
«Акварель в мистецтві, як оповідання в літературі, нічого не додати, нічого не відняти. Акварель підвладна не кожному, а лише митцям з великої літери. Саме таким Є рівненський художник Віктор Гвоздинський. Чудова виставка акварелей Майстра сьогодні відкрилася у Рівненській обласній бібліотеці. Віват, Вікторе! Усе буде Україна!» – написала Галина Данильчук.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024