Професорка Ужгородського національного університету стала лауреаткою премії імені Дмитра Нитченка

04 Березня 2023, 14:00
Лауреати премії імені Дмитра Нитченка 580
Лауреати премії імені Дмитра Нитченка

Серед цьогорічних лауреатів премії імені Дмитра Нитченка - професорка УжНУ Галина Шумицька. Про це повідомили на сайті Національної спілки письменників України.

«Лауреатами премії імені Дмитра Нитченка 2023 року стали доктор філологічних наук, професор кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського національного університету, експерт офісу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин, член Соціолінгвістичної комісії при Міжнародному комітеті славістів Галина Шумицька,  поет-пісняр, театральний та кінодраматург Ігор Жук і громадський діяч, актор, модератор на сцені під час «Помаранчевої революції», екс-міністр культури,  нині військовик у Збройних Силах України Євген Нищук», – йдеться у повідомленні

Премію імені Дмитра Нитченка присуджують щороку до дня народження письменника (21 лютого)  за пропаганду українського слова. Заснована нагорода 2000 року Лігою українських меценатів та родиною письменника (Австралія).

Дмитро Нитченко – український письменник та літертурознавець. 1949 разом з родиною переїхав до Австралії. Свої твори писав рідною мовою, багато з яких були перевидані в Україні після Незалежності. Працював вчителем та директором українських суботніх шкіл.  Очолював Українську Центральну Шкільну Раду в Австралії.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024