Зірка серіалу «Вікінги» стала амбасадоркою United24

02 Березня 2023, 09:37
Кетрін Винник 781
Кетрін Винник

Канадська акторка українського походження, режисерка Кетрін Винник стала амбасадоркою платформи UNITED24. Її благодійний фонд The Winnick Foundation теж став партнером UNITED24

Журналісти Район.Культура дізналися про це з сайту платформи.

Відома для українців Лаґерта з серіалу «Вікінги» працюватиме над програмою «Відбудова України», яка допоможе відновлювати будинки у зруйнованих війною областях. 

«Дім – це місце, де збирається сім’я. Тут діляться коханням і створюють спогади. «Відбудова україни» відновить не лише домівки, а й сім’ї», – розповідає акторка про поточні зусилля The Winnick Foundation.

Фонд Кетрін Винник спочатку зосереджувався на допомозі жінкам і дітям у всьому світі, які потребують допомоги. Та з початком війни в Україні переключив свої зусилля на гуманітарну допомогу. На це звернув увагу президент України Володимир Зеленський, який ще минулого року запросив акторку до Києва на святкування 30-ї річниці Незалежності України. 

Під час нещодавнього відеодзвінка вони обговорили деталі співпраці, та як Фонд Винник у партнерстві з UNITED24 може покращити життя українців, які втратили свої домівки через російські обстріли. 

Кетрін Винник, або ж Катерина Винницька, походить із української родини. Її дідусь і бабуся — українські іммігранти, які втекли з дітьми від радянського режиму – спочатку до Німеччини, а потім остаточно оселилися в Торонто, Канада, у 1949 році. Актриса, яка зараз знімається в хітовому шоу ABC BIG SKY, активно виступає за Україну з 2014 року.

Читайте також: За донат на ЗСУ українці можуть виграти йодовану сіль з автографом Люка Скайвокера

«Я пишаюся своєю українським походженням і сповнена рішучості робити все, що в моїх силах, щоб допомогти народу України», — каже Кетрін.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024