У Рівному відкрили виставку малюнків дітей з Маріуполя

27 Лютого 2023, 11:12
Дитячі малюнки ФОТО 1542
Дитячі малюнки
У художній студії «Євро-Арт» відкрили виставку 19-ти малюнків, авторами яких є діти-маріупольці, чиї родини знайшли прихисток у Рівному.
 
На дитячих роботах Маріуполь – світлий і квітучий – такий, яким вони його пам'ятають і яким мріють побачити знову. Про це інформує Рівненська обласна рада.
«Місто, яке обов'язково відродиться. Драмтеатр, який зруйнували росіяни. Вулиці, яких більше немає... Місто, яке втратило своє обличчя...», – так про рідний Маріуполь говорять дорослі відвідувачі експозиції.
Організували виставку «Маріуполь. Відродження» центр підтримки переселенців «ЯМаріуроль – Рівне» спільно з художньою галереєю «Євро-Арт». Це вже друга подія в рамках реалізації проєкту «Культурна деокупація», яку маріупольці організовують у співпраці з рівнянами. Нещодавно спільно з Рівненським обласним центром народної творчості та обласним краєзнавчим музеєм для пари маріупольців влаштували традиційне поліське весілля.
 

Усі автори малюнків отримали подарунки від організаторів. А викладачі студії «Євро-Арт» організували дітям майстер-клас з виготовлені міні-скульптур з повітряного пластиліну. У планах – зробити експозицію пересувною, щоб якомога більше рівнян і жителів області змогли побачити той Маріуполь, який після перемоги обов'язково відродиться.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024