Українські фільми отримали нагороди на Берлінале

26 Лютого 2023, 10:34
Фрагмент з фільму «Прокидаючись у тиші», режисерка Міла Жлуктенко. 756
Фрагмент з фільму «Прокидаючись у тиші», режисерка Міла Жлуктенко.

Дві українські стрічки отримали нагороди у рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомило Суспільне з посиланням на пресслужбу фестивалю.

Документальна стрічка української режисерки Міли Жлуктенко та режисера з Німеччини Даніеля Асаді Фаезі «Прокидаючись у тиші» отримала спеціальну нагороду за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus від Міжнародного журі у рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Стрічка Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, що створена у копродукції України та Німеччини, розповідає про війну очима українок та дітей, що через російську війну в Україні вимушено знайшли прихисток у Німеччині.

Також стало відомо, що фільм Надії Парфан «Це побачення» отримав Спеціальну відзнаку Міжнародного журі. Стрічку про життя у місті під час повномасштабного вторгнення було показано у межах програми Berlinale Shorts 2023.

«Мені як режисерці, яка живе у Німеччині, важливо показати цей момент дуже людяним і дати змогу відчути, крізь які речі проходять родини, яких розірвала війна. Можливо, ці історії навіть важливіше показати для німецької аудиторії, бо вони не завжди розуміють масштабів та стану речей. Я маю надію, що, побачивши фільм та познайомившись з історіями родин, люди будуть більш емпатично ставитися до українських біженців», — розповіла Міла Жлуктенко.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024