Вийшов комікс про матір захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького з позивним «Орест»

24 Лютого 2023, 14:18
Фрагмент коміксу «Своя війна» 458
Фрагмент коміксу «Своя війна»

Журнал Inker випустив комікс «Своя війна» про матір захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького з позивним «Орест».

Сьомий номер журналу під назвою «Евакуація», до якого увійшов мальопис, з'явився на сайті Inker 13 лютого. Його вихід присвятили річниці повномасштабного вторгнення.

Фрагмент мальопису «Своя війна»

«Евакуація. Слово, що має особливі болючі спогади для кожного з нас. Страх, паніка та нерозуміння що робити далі… Мільйони українців вимушені були покинути домівки, аби врятувати життя свої та дітей. Одні люди намагалися врятуватися та тікати від російських обстрілів і окупації пішки, потягами, автобусами, а інші — збираються із силами та допомагають тим, хто цього потребує. Про тих, і про інших ми та розповіли у сьомому випуску «Евакуація», – йдеться в описі до випуску.

Фрагмент мальопису «Своя війна»

Однією з героїнь мальопису стала провідниця евакуаційного потягу Ірина Юрченко (мама Дмитра «Ореста» Козацького), яка працювала без відпочинку і сну, аби відірватися від думки про власних дітей, що перебували у небезпеці.

«Ірина працює звичайною провідницею потягу Київ-Ужгород. У неї спокійний та звичайний уклад життя, як у багатьох з нас до війни: стабільна робота, дорослі прилаштовані діти. Життя за графіком із максимальним ступенем передбаченості змінюється миттєво з першими сиренами. І от тепер: її донька переховується у бомбосховищі, син – в оточенні на Азовсталі, а вона сама опиняється у сповненому страху та паніки евакуаційному потязі без права на сон і відпочинок», – описують сюжет в Inker.

Фрагмент мальопису «Своя війна»

Окрім історії Ірини, у номері журналу змальовані ще три розповіді: про казаха, який шукав в Україні прихистку, а з початком війни вирішив допомагати людям, що опинилися в окупації, батька-одинака з Маріуполя, що до війни виховував трьох малюків, а з її початком — намагався врятувати дітей від смерті, яка чатувала на його сім’ю та чоловік, що став переселенцем двічі та наважився повернутися у прифронтове місто, аби забрати дорогі серцю речі.

Переглянути комікс можна за посиланням

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024