У Рівному відкрили артвиставку короткометражних мультфільмів, створених дітьми

22 Лютого 2023, 14:17
Анімаційний мультфільм «Історія життя» Софії Кадабаши. Фото: Суспільне Рівне 1236
Анімаційний мультфільм «Історія життя» Софії Кадабаши. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному відкрили інтерактивну артвиставку «Рівне Аніма Фест 2023», на ній представлені короткометражні мультфільми, які створювали діти.

Експозицію презентували у Рівненській обласній бібліотеці. Про це повідомило Суспільне.

На виставці можна придбати листівки, а всі зібрані гроші перерахують на потреби ЗСУ, розповіла організаторка, керівниця дитячої школи анімації «Мульти Кідс» Юлія Півторак.

Фото: Суспільне Рівне

Щоб побачити мультфільм, потрібно просканувати QR-код на малюнку. Тут представлені анімаційні ілюстрації, скетчі та історії від учнів школи анімації «Мульти Кідс», віком від 5 до 18 років.

Десятирічний Роман Півторак створює короткометражні мультфільми. Хлопцю подобаються собаки, тому створив мультфільм для фестивалю з цим головним героєм:

«З початку війни в Україні собаки-рятувальники почали шукати людей під завалами. Я дуже хочу, щоб після закінчення війни вони жили у себе вдома, їли найсмачнішу їжу, вдосталь спали й гуляли під мирним небом. У мультику спочатку задумувалося, що собачка буде боятися ударів ракет. Але потім з'явилася ідея про собачок-рятувальників. Малювати дуже цікаво, і анімувати дуже цікаво, і озвучувати теж», – зізнався Роман.

Цифровий малюнок Романа Півторака «Собаки-рятувальники». Фото: Суспільне Рівне

Упродовж трьох занять у школі анімації 11-річна Олександра Лебедєва створила роботу для фестивалю «Рівне Аніма Фест». Її герої — динозаври, які їздять на автомобілях.

«Він волонтер, розносить подарунки військовим. У мене є два варіанти цього мультика і два варіанти озвучки. Один більше смішний, а другий звичайний. Я малюю, а коли озвучую, то тоді у мене з'являються ідеї», – поділилася Олександра. 

Фото: знімок екрану з відео «Мульти Кідс»

Мультфільм під назвою «Історія життя» створила дев'ятирічна Софія Кадабаши. Дівчинка народилася в Об'єднаних Арабських Еміратах та три роки тому переїхала у Рівне, де почала займатися в анімаційній студії.

«Не забуваймо про добрі вчинки, адже всі ми любимо, коли роблять добро для нас. Найважче — це намалювати, а от озвучка і музика — легко», – розповіла Софія.

Фото: Суспільне Рівне

Керівниця дитячої школи анімації «Мульти Кідс» Юлія Півторак зауважила, що представлені картини у вигляді листівок можна придбати, а всі вторговані кошти передадуть на потреби українських військових.

«Роботи дуже позитивні й такі, де показують надію, віру у перемогу України у війні. Це не просто малюнки, це насправді скріни з відео, з анімацій. Переглянути саме відео можна, відсканувавши QR-код на кожному малюнку. Тоді малюночок оживає», — пояснила організаторка виставки.

Артвиставка «Рівне Аніма Фест» триватиме у Рівненській обласній бібліотеці до 16-го березня.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024