Окримлена презентувала нову пісню на слова Лесі Українки

22 Лютого 2023, 12:18
Юлія Качула ВІДЕО 1522
Юлія Качула

Юлія Качула, яка творить музику під псевдонімом оKRYMлена, презентувала нову пісню на слова Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати».

Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки співачки в фейсбуці.

Співачка, журналістка, перекладачка, авторка проєктів «Слухай Українською», «Діти Криму», «Духовна вартівня» присвятила композицію Дню рідної мови, а також Дню народження Лесі Українки «надзвичайно близької мені по духу людини, волинянки, закоханої у Крим».

Анімацію до кліпу створила дизайнерка Тетяна Гущина.

«Робила анімацію, не знаючи, що буде саме така ідея треку, але ніби відчула інтуїтивно, тому вийшло символічно і влучно. Нехай наша пісня вільно літає по світі, буяє над хибким морем сьогодення і об’єднує всі куточки нашої країни!», – каже Юлія Качула.

ДовідковоЮлія Качула народилася на Київщині, та після її народження, батьки переїхали до Криму, до Сімферополя. Там Юлія закінчила школу-гімназію № 25 та музичну школу № 4 по класу «фортепіано». Після окупації Криму співачка переїхала на Волинь.

У 2009 році закінчила факультет української філології та українознавства Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського (Сімферополь) та здобула кваліфікацію філолога, викладача української мови та літератури.

У 2014 році отримала диплом з відзнакою Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (Київ) та здобула кваліфікацію соліста-вокаліста, артиста вокального ансамблю, викладача фахових дисциплін.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024