Малювати щасливими у мирі: лучанка відкриє в Італії виставку картин

22 Лютого 2023, 10:08
Ірина Зиза 944
Ірина Зиза

Луцька художниця Ірина Зиза відкриє в Італії виставку «Малювати та жити щасливими у мирі». З нагоди річниці російського повномасшабного вторгнення в Україну міська адміністрація міста Маріно організувала захід, аби віддати шану українському народу.

Виставку презентують у громадському музеї «Умберто Мастроянні» 24 лютого о 18:00 і вона діятиме до 12 березня. Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки мисткнині.

«Подія створена, щоб пам'ятати і не забувати Україну через рік після початку війни та невиправданої і неспровокованої насильницької агресії. Виставка присвячена всьому моєму народу та моєї хемлі, сповненій страждань і руйнувань», – каже художниця.

Ірина Зиза народилася в Луцьку і з дитинства виражає свій настрій за допомогою малярства. Картини художниці – це дзеркало її мандрівок світом: фактично з кожним поверненням мисткиня передає на полотна всі свої відчуття та емоції тих чарівних моментів, намагаючись таким чином описати все побачене та пережите. Тому у своїх роботах вона хоче показати свою душу в усіх її відтінках, аж до найглибших і найпотаємніших думок.

Художниця
Ірина Зиза на фоні Луцького замку

«Розміщення робіт української художниці Ірини Зізи в нашому музеї має надзвичайно важливу цінність і підкреслює фундаментальну роль мистецтва як універсальної, катарсисної мови, здатної долати культури та навіть географічні кордони, які сьогодні є причиною війни, яка оплачується людськими життями», – каже радниця з питань культури Памела Мучіні.

Виставка в Італії
Картина Ірини Зизи

«Минув рік від початку конфлікту в Україні. Реальності, яка залишає нас безмовними та безпорадними свідками. З нагоди річниці початку війни, саме 24 лютого 2022 року, виставка української художниці Ірини Зизи, яку ми відкриваємо, має бути посланням надії. Муніципалітет Маріно відразу ж проявив сильну чутливість до населення, яке також знайшло притулок на нашій території. Цією подією ми хочемо дати сильний сигнал миру, через красу мистецтва. На відміну від самої війни, найжорстокішої потворності, якою заплямовано людство», –  прокоментував мер Маріно Стефано Чеккі

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024