«Памфір»: вийшов український трейлер до фільму

21 Лютого 2023, 17:56
Кадр з фільму ВІДЕО 2397
Кадр з фільму
«Памфір» – драма, яка виходить у національний прокат з 23 березня 2023 року.
 
21 лютого презентували трейлер до стрічки. Події фільму розгортаються у західних областях України напередодні традиційного святкування Маланки. Режисером та автором сценарію фільму є Дмитро Сухолиткий-Собчук.
 
Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотніми наслідками.
«Памфір» — захоплива історія, яка є локальною та універсальною водночас через велику кількість нашарувань та закладених сенсів. Це історія про міжособистісну та водночас суспільну боротьбу, метою якої є збереження цілісності своєї родини та своїх кордонів, навіть попри нехтування загальнолюдськими моральними орієнтирами.
 
Ідея та мотиви стрічки безпрецедентно перегукуються із сучасністю. Представники міжнародної кіноспільноти, яким випала нагода побачити картину, зазначають, що українці — справжні, щирі, нестримні у своїх почуттях, а Україна — унікальна і неймовірна.
 
«Памфір» — копродукція України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу. Продюсери: Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик, Жанкарло Насі. Ко-продюсери: Артем Колюбаєв, Альона Тимошенко, Сільвана Сантамарія, Адольф Ель Ассаль, Адам Гуделл.
 
Виробництво фільму підтримали Державне агентство України з питань кіно, Польський Інститут Кіно (PISF), Французський національний центр кіно CNC (Aide aux cínemas du monde), Чернівецька обласна державна адміністрація та міжнародні фонди Visions Sud Est, Hubert Bals Fund та Goteborg Film Fund.
Міжнародна промоція фільму здійснюється за підтримки Українського інституту, German Films та Goteborg Film Fund.
 
Українська фестивальна прем’єра фільму відбулася 25 жовтня 2022 року в межах Київського тижня кінокритики. Стрічка стала тріумфатором Національної премії кінокритиків Кіноколо, яка традиційно відкриває фестиваль. Директорка кінотеатрального напрямку FILM.UA Distribution Надія Коротушка запевнила: 
«Для нас важливо працювати над фільмом, який високо оцінили не лише кінокритики, а й глядачі в усьому світі. Тепер черга показати це кіно українцям. Ми зробимо все можливе, аби «Памфір» так само тепло зустрічали в кінотеатрах українських міст – втомлених, проте нескорених. Бо ми впевнені, що такі історії, у яких вирує справжнє, незаангажоване невизначеністю чи прихованими сенсами життя, дуже потрібні українцям».
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024