Український мультфільм став найкращим анімаційним фільмом на фестивалі в Чехії

21 Лютого 2023, 17:17
Кадр з мультфільму 1077
Кадр з мультфільму
Стрічка «Непотрібні речі» Дмитра Лісенбарта здобула нагороду Best Animated Film на Prague Film Awards.
 
Про це повідомили на сторінці Держкіно.
«Непотрібні речі» іменується переможцем нагороди на знак визнання відповідності найвищим стандартам досконалості в категорії», — зазначили у Prague Film Awards. 
Анімаційний короткометражний фільм-дебют «Непотрібні речі» розповідає історію робота, на ім'я Роб. Одного разу він гуляв містом і на вітрині «Крамниці непотрібних речей» побачив сидячого в кріслі немолодого чоловіка. Поруч з чоловіком стояла табличка «Продається». Власник крамниці повідомив, що товар виставлений на продаж. Чоловіка звали Роберт. Робу хотілося мати друга. Він оформив покупку та отримав квитанцію. Роберт пояснив, що тепер він став домашнім вихованцем Роба і тепер той повинен забезпечити його дахом над головою і їжею, а також потурбуватися, щоб той не нудьгував. Робот і людина стали жити разом…
 
Режисером фільму виступив Дмитро Лісенбарт, автори сценарію – Дмитро Лісенбарт та Андрій Рушковський, художник-постановник – Дмитро Кривонос, продюсер – Віталій Хало. Стрічку створено кінокомпанією «Маркус Фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром