У Парижі показали мультимедійну виставку картин Шевченка та Примаченко

21 Лютого 2023, 17:38
Цифрова версія картини Тараса Шевченка ФОТО 923
Цифрова версія картини Тараса Шевченка
У Парижі відкрили імпресивну виставку «Україна: Рік незламності, культура спротиву» в галереї Grand Palais Immersif. Вперше в Європейському Союзі презентували експонати: «Імерсив Шевченко», «Україна: земля хоробрих», «Імерсивний світ Марії Примаченко». 
 
Організувало захід Посольство України у Франції у партнерстві з Посольством Канади у Франції та Міністерство культури України. Презентація відбулась 20 лютого. Про це повідомили на сторінці посольства.
Виставка по суті складалася із двох частин – творчості українських митців, а також відеоматеріалу про нинішню війну в Україні. 

Париж
Презентація

Примаченко
Робота Марії Примаченко

Виставка Шевченка
Роботи Шевченка

Виставка в Парижі
Катерина Шевченка

«Україна: земля хоробрих» – це проєкт про повсякденну реальність війни в Україні та показує її вплив на українських громадян. Організатори виставки вирішили розповісти про вторгнення росії через призму окремих історій – про людину, яка втратила сім’ю та дім у Чернігові, про Маріуполь, про жінок-захисниць, які лишили своїх дітей та пішли воювати, і героїв, яких Україна втрачає у війні.

Париж
«Україна: земля хоробрих»

Війна
«Україна: земля хоробрих»

«Сьогодні Росія нищить наші спільні цінності — цінності вільної демократичної Європи, а Україна боронить їх. Тож майбутнє Європи повністю залежить від перемоги сил Добра на полі битві в Україні. Бо Україна — то брама нашого спільного європейського дому», – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час прямої трансляції на відкритті виставки.

Примаченко
Робота Марії Примаченко

Примаченко
Робота Марії Примаченко

Шевченко в Парижі
Роботи Шевченка

Тарас Шевченко
Портрети написані Шевченком

«Захід вийшов дуже потужний та представницький: посли з різних країн світу, керівництво «ЮНЕСКО», керівники мерії Парижу, генерали України та Франції, діячі культури Франції. Я дуже дякую всім хто створив, організував, допомагав, щоб ці виставки відбулись! Культурний фронт працює та допомагає рухатись до перемоги», – написала на своїй сторінці співорганізаторка виставки Наталя Делієва.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024