Росіяни викидають книжки з бібліотечних фондів університету в Маріуполі

19 Лютого 2023, 11:51
Росіяни викидають книжки в Маріуполі. Фото: Маріупольська міська рада 579
Росіяни викидають книжки в Маріуполі. Фото: Маріупольська міська рада

У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники викидають книжки з бібліотечних фондів Приазовського державного університету.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на Маріупольську міську раду.

«Окупанти викидають книги з бібліотечних фондів Приазовського державного університету. Потім їх будуть утилізувати. Все, як було у нацистів – під час окупації міста німцями у роки Другої світової війни. росіяни виявилися хорошими учнями у них», – йдеться у повідомленні.

У Маріупольській міській раді зазначили, що в такий спосіб загарбники намагаються знищити «іншу культуру та інтелектуальне набуття».

 

 

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, офіційні пропагандисти із захопленого Маріуполя відреагували на фото «тимчасового переміщення книг» з Приазовського технічного університету.

«Продовжуються роботи з сортування та переміщення фонду науково-технічної бібліотеки Приазовського державного технічного університету до тимчасового книгосховища», – процитував пропагандистів Андрющенко.

Він нагадав, що раніше загарбники на «тимчасове зберігання» вивезли з міста у невідомому напрямку картини Куїнджі, коштовне медичне обладнання, фонтан з Театрального скверу, обладнання ковзанки й всю українську літературу з бібліотек та шкіл.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024