У Рівному створювали янголів пам'яті, на честь Героїв Небесної Сотні

17 Лютого 2023, 14:57
Майстерка 694
Майстерка

У Рівненській обласній бібліотеці відбувся майстерклас у рамках щорічної тихої акції «Ангели пам'яті» до Дня Героїв Небесної Сотні. 

Під час нього рівнянки малювали картини, а також виготовляли паперових ангелів, яких розвісять на деревах міста. Про це пише Суспільне.

Символічну традицію поминати загиблих за Україну паперовими ангелами у 2014 році ініціювала землячка, співачка та волонтерка Анжеліка Рудницька. За словами завідувачки відділу мистецтва обласної бібліотеки Анжели Хамедюк, в книгозбірні акцію трішки видозмінили.

 

«Ми ангелів малюємо. До нас приєднались люди старшого віку і їм малювати цікавіше. Але в нас є також паперові ангели. Ми їх виріжемо і повісимо на деревах, аби наш майстерклас відповідав умовам тихої акції», — пояснила вона.

Читайте також: Кохання єднає: у Рівному влаштували весілля для пари з Маріуполя за поліськими традиціями

Навчала малювати ангелів рівненська художниця Ірина Локшук.

«Оскільки наш захід пов'язаний з Днем пам'яті Героїв Небесної Сотні, ми зобразили ангелів. Герої зараз на небесах і саме ангел розкриває цю тему найкраще. До речі, у нас не просто ангел, у нас ангел, який тримає та оберігає нашу Україну», — зазначила вона.

Ірина Сінкевич — одна з тих, хто долучився до майстеркласу.

«Цей процес заспокоює. Кожна порядна людина має свого янгола-охоронця. А зараз у душі багато чого негативного накопичилось, занадто багато смертей», — розповіла жінка.

Витинанки ангелів будуть розвішувати на деревах з 18 по 20 лютого.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024