Поет, який жонглює словом: у Луцьку відбувся літературний вечір Петра Коробчука

16 Лютого 2023, 15:27
Петро Коробчук та Наталя Граніч ФОТО 1051
Петро Коробчук та Наталя Граніч

У Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулися читання поета, перекладача, члена Національної спілки письменників України – Петра Коробчука. Автора вітали з днем народження, читали вірші та згадували спільні життєві й творчі історії. 

Захід пройшов 14 лютого. Модерувала подію директорка бібліотеки Наталя Граніч. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

«Його іронія і навіть сарказм – це те, чого почасти не вистачає іншим поетам. Не знаю, як би склалась його доля, якби не було тих вимушених мандрів по світах, з яких він завжди повертався додому. Ті мандри не завжди були для нього солодкими чи цікавими, були інколи тяжкими. Тож в мене Петро асоціюється з Одісеєм, який довго мандрував і повернувся в свою Ітаку», – сказала поетеса Клава Корецька.

«Мене вражає у поезіях Петра гумор, оптимізм. Як можна так писати, щоб кожен вірш був пронизаний оптимістичним світлом? Мене вражає лексичне багатство текстів. Нещодавно писав передмову до двотомника Ігоря Ольшевського і там порівняв його з фокусником, який жонглює історичними фактами і знаннями. Петро так жонглює словом. А ще я б назвав його знавцем книг, енциклопедичним словником літератури. І побажав видати ще книжок. Найбільше їх хочеться», – поділився письменник і видавець Андрій Криштальський.

Читайте також: «Поезія схожа на метелика»: у Луцьку відбулась зустріч із поеткою Євгенією Назарук

Такий вступ до анонсу нової збірки Петра Коробчука обрав видавець Микола Мартинюк:

«Якби хтось попросив мене назвати серед поетів людину, яка може довести красу й багатство української мови, то першим мені спала б на думку не Ліна Костенко, а саме Петро Коробчук».

Читайте також: У волинського поета Петра Коробчука вийде друком нова збірка віршів

Видавець представив сигнальний примірник книжки «Заячий холодок», перепродаж якої вже розпочався.  Окрім гучних вітань і промов, на зустрічі звучало багато поезії.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024