Кевларовий ліфон: оголосили найсексуальнішого українського митця-воїна

13 Лютого 2023, 15:58
Артем Полежака 805
Артем Полежака
Оголосили результати щорічної народної премії «Золотий ліфон», яка цьогоріч стала особливою та має назву «Кевларовий ліфон».
 
Найсексуальнішим митцем став поет Артем Полежака. Про це повідомили на сторінці премії.
 
«Були моменти, коли ми думали: «Не на часі! В країні війна! Яке тут мистецтво?.. І секс, власне, який...». Та, зрештою, зрозуміли: не можемо цього не зробити. І цього року це буде не просто засобом привернути увагу до української культури, а й виявом нашої безмежної любови та вдячности. Коли ми почали писати про наших митців-захисників, а ви у коментарях відгукувалися: «Ооо, я і не знала, що він теж воює», ми зрозуміли, що все зробили правильно!», – кажуть організатори премії.
«Реєстровий козак Артем Полежака» — написав він про себе у фейсбуці. Соцмережі безліч разів банили та видаляли сторінку поета за його громадянську позицію. На його книжках — вікове обмеження 18+. Але любов шанувальниць до нього — безмежна.
«Харизматичний красень-нацгвардієць з тілом Джейсона Стейтема та почуттям гумору Бога багато років тішив нас своїми тонкими, іронічними віршами. Його гостре слово пронизує тіло, мов опроміненням, і здіймає вир шалених думок у голові», – додають організатори.
На його вірші співали пісні Kozak System, ТНМК та Бумбокс. Найвідоміші збірки поезії Артема Полежаки виходили у культовому видавництві «Люта Справа». Ще під час Революції Гідності галасу наробив його «Репортаж», гостра сатира на російські інформаційні маніпуляції. З 2014 поет активно волонтерив та їздив з виступами у зону АТО. Від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 пішов у військкомат і штурмував його доти, поки не взяли. Зараз служить народу України як стрілець у 3 батальйоні 5 Слобожанської бригади Національної Гвардії України. Позивний — Химера. Звільняли з побратимами Балаклію та Куп'янськ на рідній Харківщині. Між обстрілами на нулі пише вірші.

«Оооох, як же хочеться запланувати вручення народи! Тож переказуйте пану Полежаці: як там попорається — ми його чекаємо з Ліфоном, теплими обіймами і гарячими поцілуночками», – зазначають на сторінці.
У трійку лідерів також увійшов Андрій Хливнюк (друге місце) та бронзу здобув Олександр Положинський.
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024