Для луцької театр-студії «Бешкетники» обрали нового керівника

09 Лютого 2023, 18:39
Вадим Хаїнський, Алла Скрипінчук та батьки студії 1570
Вадим Хаїнський, Алла Скрипінчук та батьки студії

У Луцькій зразковій театр-студії «Бешкетники» відбулися кадрові зміни – засновник та керівник гуртка Вадим Хаїнський звільнився з посади та новою керівницею стала Алла Скрипінчук.

Алла
Алла Скрипінчук у виставі Бешкетників

Це призначення далося не легко для маленьких акторів та їхніх батьків, хоча вони відразу розраховували саме на таку передачу обов'язків. Тож для учасників театр-студії – це своя власна перемога. 

Акторка Алла Скрипінчук переїхала до Луцька з Харкова та весь цей час займалася у студії з дітьми. Вадим Хаїнський теж планував передати обов'язки керівника саме їй.

Своєю чергою, на цю посаду дирекція Палацу культури, частиною якого є «Бешкетники», хотіла призначити актрису Волинського обласного драмтеатру Ірину Ілляшенко. Вадим Хаїнський повідомив на своїй сторінці, що її вже призначили на цю посаду з 1 лютого. Керівництво палацу культури заперечили це твердження і сказали, що місце ще є вакантним.

9 лютого відбулися батьківські збори, де усі одноголосно підтримали на посаду керівника колективу Аллу Скрипінчук. Вона наразі й працює у Палаці культури, але за цивільно-правовим договором.

Алла Скрипінчук
Алла та вихованиці театтр-студії

«Попереду багато роботи!Отож, гуртом до творчої праці!», – написала мама вихованки гуртка Оксана Лис.

«Вітаю Аллу та всю бешкетну родину! Дякуємо, що нас почули!», – зауважила мама Миколки Варцаб'юка, Люлєтта Варцаб'юк.
Дехто із батьків навіть відповів у віршованій формі:
«Найщиріші вітання!
Всі Бешкетники – це сила! Всі Бешкетники – це клас! Разом ми не переможні! Дякуємо, люди добрі, що підтримали ВИ нас», – Олена Середюк.
Засновник студії Вадим Хаїнський теж зрадів такому розвитку подій, адже саме він чи не найбільше хвилювався за долю дітей.
«Вітаю Аллу Скрипічук. Натхнення, сили, наснаги! Розраховуй на мою дружню підтримку», – написав він у фейсбуці.
 
Також екскерівник раніше неодноразово наголошував, що не покидає студію та допомагатиме «Бешкетникам», адже вони вже стали однією родиною. Та життєві обставини склалися так, що він мусив прийняти рішення рухатися кар'єрою далі. Нині Вадим працює заступником з економічних питань Волинського академічного обласного театру ляльок та за сумісництвом викладачем Волинського коледжу культури та мистецтв. 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39