Волинські «патентні тролі» намагались зірвати мільйони з гурту «Антитіла»

09 Лютого 2023, 13:22
Антитіла 1142
Антитіла
Лучанин Сергій Лапковський, який вже понад три роки тому подав на гурт «Антитіла» абсурдний позов, намагався через апеляцію поновити судовий процес, яким хотів стягнути з музикантів мільйони гривень за нібито застосування патенту в трьох музичних композиціях гурту.
 
Про це повідомили на сторінці гурту «Антитіла» в фейсбуці.
«Поки рвуться снаряди і обриваються українські життя, під шум війни волинські підприємці, так звані «патентні тролі», намагались вдруге, втретє і вчетверте, протягом цього року, через суд, зірвати мільйони з гурту Антитіла. Сергій Лапковський, лучанин, який запатентував, умовно, «ноту Ля» і її фізичні акустичні властивості, в змові з волинськими патентними повіреними, юристами та музичним експертом, композитором Тиможинським В.А., намагався через апеляцію поновити судовий процес, яким хотів стягнути з гурту Антитіла мільйони гривень за нібито застосування цього патенту в трьох музичних композиціях гурту, але 6 лютого 2023 був відправлений Київським апеляційним судом в слід за руским кораблем, що поставило певну крапку у даній справі», – йдеться у повідомленні.
 
Найбільше музикантів дивує поведінка волинянина влітку, коли вони були на «гарячій» Харківщині, а Лапковський в той час писав заяви до суду стосовно збільшення курсу долара та свого неотриманого прибутку.
«Сюр всього цього процесу ще й більше здивував у липні 2022 року, коли учасники гурту Антитіла були в одній з найгарячіших точок війни на півночі Харківщини, на околицях села Дементіївка, троль Лапковський в цей момент писав заяви до суду про «Зміну предмету позову», намагаючись збільшити свій заробіток прив’язуючись до нового курсу долара, що становило 40350 доларів США. А наступними заявами цю суму він вже називав «неотриманим своїм прибутком», який розписав аж до 2031 року і сумою в 52050 доларів США. Окрім цього, через суд Лапковський намагався вилучити пісні гурту Антитіла зі всіх цифрових платформ і ефірів радіо, заборонити їх живе виконання, використовуючи у своїх заявах термін «контрафактні композиції». А в одному з пунктів чергової заяви троль Лапковський просив суд вилучити і знищити всі примірники пісень», – додають на офіційній сторінці.
 
Скріни заяв і ухвал суду:

За словами музикантів, переоцінюючи на передовій деякі свої погляди на життя і ставлення до, здається, вкрай необхідних речей, «Антитіла» зі сміхом зачитували побратимам письмові твори волинських хапуг, по яким, мабуть, дуже плаче військкомат.
«На минулому тижні, за кілька днів до засідання Київського апеляційного суду, троль Лапковський намагався зупинити наш зустрічний позов про скасування одіозного патенту на корисну модель, який був виданий Укрпатентом в 2013 році, та додатково зазначав, що Антитіла хизуються з його «патентної» діяльності на своїх прес-конференціях, та продовжують виконувати пісні під час тривалого трирічного судового процесу. Мабуть, таким чином хотів викликати схильність суду до своєї недолугої персони, але не вийшло, і чергові судові збори і витрати, безробітний Лапковський, який іноді підліковується у психіатричній лікарні, знову отримає у своїх «керівників». Прийде час, ми будемо знати кожного, хто стоїть за діями цих патентних шахраїв!», – кажуть музиканти.
Також «Антитіла» зазначають, що сьогодні, не тільки в своїх інтересах, а і в інтересах всієї музичної індустрії докладають максимум зусиль для скасування дії даного патенту, аби українські музиканти могли творити вільно, не озираючись на те, чи не порушили вони запатентовані кимось природні фізичні, акустичні явища. 
«Вони хотіли створити певний судовий прецедент для того, щоб «кошмарити» потім кожного українського виконавця, але не вийде. Не на тих натрапили», – зауважують «Антитіла».
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39