Українці вперше потрапили у шортлист найкращих дитячих видавництв світу

07 Лютого 2023, 10:31
Головний офіс Видавництва Старого Лева 851
Головний офіс Видавництва Старого Лева

Вперше до короткого списку найбільшої світової премії для видавців дитячої літератури Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year потрапили українці – серед найкращих опинилось «Видавництво Старого Лева».

6-9 березня оголосять найкраще дитяче книжкове видавництво. Про це повідомили на сайті премії.

Bologna prize best children’s publishers of the year (BOP) — найбільша й найвпливовіша щорічна світова премія для видавців дитячої літератури. Усього до списку увійшло 30 видавництв із 6 частин світу – Африки, Азії, Європи, Океанії, Північної Америки, Кариб, Центральної та Південної Америки.

Номінантів висувають їхні колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання.

«Ця номінація — це досягнення не лише для видавництва і України, а й для всіх, хто доклався до того, щоб українське книговидання стало видимим у світі. Я усвідомлюю те, що видимими світу ми стали і через війну», — написала керівниця відділу маркетингу та зв’язків із громадськістю «ВСЛ» Оксана Зьобро.

Нагадаємо, що Болонський дитячий книжковий ярмарок оголошував короткі списки ілюстраторів, що змагатимуться за право виставити свої роботи на щорічній виставці The Illustrators Exhibition. Серед них – п’ять українських ілюстраторів та ілюстраторок: Оксана Драчковська, співкуратор клубу ілюстраторів Pictoric Олег ГрищенкоОлеся СекерешЮлія ТверітінаОлександр Шатохін

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024