Леся Українка та Олена Пчілка: презентували перші моделі колекції «Сорочка-друкованка»

06 Лютого 2023, 16:21
Нова колекція сорочок ФОТО 1297
Нова колекція сорочок
В рамках проєкту «Вишивка в одязі видатних українців» створюється колекція шовкових блузок-сорочок, яка має на меті створення новітнього орнаменту. 
 
Але не традиційною вибійкою з традиційними елементами українського орнаменту, а візуалізацією – де сучасний малюнок розташований у традиційній орнаментальній формі і подібного до народного крою. Про це журналісти Район.Культура дізналися зі сторінки дизайнерів колекції.
Творці новітніх сорочок Оксана Лозинська та Zeta Atelier кажуть, що їх «напевно треба віднести до напрямку концептуальної моди».
Перші моделі колекції – блузки «Олена Пчілка» та сорочки «Леся Українка» показали на відкритті виставки фотопроєкту в Домі Франка.

Нагадаємо, що на Волині проєкт «Вишивка в одязі видатних українців» презентували у Волинському національному університеті та у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у липні 2022 року. А саме показали волинянам вишиті комірці жінок родини Косачів. Нині ж в рамках проєкту створюється нова колекція шовкових сорочок-друкованок.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024