Режисерка Катерина Горностай увійшла до складу журі однієї з програм «Берлінале-2023»

01 Лютого 2023, 18:36
Катерина Горностай 1361
Катерина Горностай

Уродженка Луцька, режисерка Катерина Горностай стала однією з членів журі категорії Generation 14plus Берлінського кінофестивалю.

Про це повідомило Суспільне.

Generation — це секція кіно про дітей і підлітків зі всього світу та проблеми, з якими вони стикаються, та має дві окремі категорії Generation Kplus and Generation 14plus.

У 2015 році короткометражний ігровий фільм Катерини Горностай «Геть» переміг у Національному конкурсі Міжнародного кінофестивалю «Молодість». А у 2021 році її повнометражний ігровий дебют «Стоп-Земля» здобув «Кришталевого ведмедя» за найкращий фільм від Молодіжного журі в категорії Generation 14plus на Берлінале.

Читайте також: «Чіпляє до мурах», – перші враження від фільму «Стоп-Земля»

Паралельно з роботою режисерки та монтажерки вона також викладає документалістику. Після вторгнення Росії в Україну вона залишилася вдома, у Києві.

Українські фільми часто потрапляють саме у цю категорію на «Берлінале». Зокрема там показували «Школу №3» Георга Жено та Єлизавети Сміт, «Терикони» Тараса Томенка тощо, а цьогоріч саме у категорії Generation14plus у конкурсі змагатиметься «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко. Це ніжний та емоційний портрет молодого покоління з прифронтових містечок сходу України.

У програмі Generation Kplus покажуть документальний короткометражний українсько-німецький фільм «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі.

Стрічка розповідає про українських дітей-біженців, що знайшли прихисток у колишній німецькій казармі. У своїх іграх діти відкривають військові символи з минулого та пов’язують їх зі своїм досвідом.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром