У Закарпатському краєзнавчому музеї стартував рік історичного кіно

28 Січня 2023, 12:16
У Закарпатському краєзнавчому музеї стартував рік історичного кіно 553
У Закарпатському краєзнавчому музеї стартував рік історичного кіно

Рік історичного кіно стартував у Закарпатському краєзнавчому музеї 27 січня. 

Розпочали із перегляду стрічки «Крути 1918», режисера Олексія Шапарєва. Про це розповіла виконувачка обов'язків директора Закарпатського краєзнавчого музею Ольга Шумовська, пише Суспільне. За її словами, кінопоказ історичного кіно орієнтований на старшокласників.

П’ятнадцятирічний Ігор Іовенко приїхав в Ужгород з Харкова на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Хлопець разом з однокласниками прийшов до Закарпатського краєзнавчого музею, аби подивитися фільм «Крути 1918». 

"Сміливі люди, навіть діти, можна сказати, мого віку пішли на фронт воювати і захищати рідну землю. І загинули, на жаль. Бажано, щоб такого більше ніколи не ставалося. Нам повинні багато показувати таких фільмів, бо це допомагає вивчати історію, а без історії буде погано", — каже хлопець.

Учениця Анастасія розповіла Суспільному: 

"Цей фільм вразив мене своєю драматичністю. Він був чуттєвий. Багато сюжетів чуттєвих".

Перегляд фільму «Крути 1918» в Закарпатському краєзнавчому музеї провели згідно з програмою 

"Рік історичного кіно". Розповіла виконувачка обов'язків директора закладу Ольга Шумовська. "Ми домовляємося з продюсерами. Питаємо у них дозволу. Звертаємося до них з відповідними листами. І вже є погодження. Тепер буде відбуватися цілий цикл перегляду оцих патріотичних фільмів для певної популяризації історії нашого краю і всієї України. Вирішено було до визначної дати — 105-ої річниці бою під Крутами, показати таке патріотичне кіно для молоді", — пояснила очільниця музею.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39