У Рівненській обласній бібліотеці відбувся перший захід в рамках проєкту «Книга на екрані»

28 Січня 2023, 18:00
Кіноклуб 931
Кіноклуб

Кіноклуб в бібліотеці розпочав свою діяльність з обговорення книги Володимира Лиса «Століття Якова» та перегляду 2 частин її однойменної екранізації.

Про йе пише Рівненська обласна бібліотека

Зустріч розпочалася зі знайомства з автором та його романом. Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник. У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Володимир Лис – лауреат різних премій та конкурсів, зокрема: лауреат Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» (2000, 2001, 2003 роки), Володар Гранд-коронації Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за роман «Століття Якова» (2010) тощо.

«Століття Якова» – найкращий роман десятиріччя, короноване слово, яке вразило літературну Україну. Це своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п’ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СРСР.

Серіал «Століття Якова» – український історичний мінісеріал з 4-х серій, створений телеканалом «1+1», екранізація однойменного роману Володимира Лиса.

Присутніх захопила та зацікавила історія головного героя, його відносини з іншими персонажами. Перший епізод серіалу промайнув дуже швидко. І тепер, щоб зрозуміти краще дії персонажів, всі охочі читатимуть роман Володимира Лиса «Століття Якова».

Тож, попри все, представлення кіноклубу «Книга на екрані» минуло дуже вдало. Читайте українське, дивіться українське. Українська література захоплива, романтична, загадкова, естетична, різнобарвна, колоритна та неймовірно цікава, - йдеться у дописі
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024