Рок-гурт з Рівного став призером всеукраїнської премії важкої музики The Best Ukrainian Metal Act

27 Січня 2023, 11:57
Фото: FarInHate 827
Фото: FarInHate

Рівненський рок-гурт FarInHate здобув третє місце у всеукраїнській премії важкої музики The Best Ukrainian Metal Act. Гурт був єдиним серед номінантів, що представляв Рівненську область.

Про це повідомило Суспільне.

Фото: FarInHate

Учасники гурту FarInHate на щорічній премії важкої української музики брали участь одразу в декількох номінаціях, зокрема, «Найкраще відео» та «Найкраща група». І хоч титул найкращого метал-гурту 2022-го року рівненським музикантам вибороти не вдалося, вони потрапили до фіналу, де здобули третє місце.

Також музиканти зазначили, що своєю музикою намагаються популяризувати Рівне.

«Для нас це не самоціль, але дуже прикро, коли в Рівному є багато класних подій, локацій, заходів, а про них дуже мало людей знає. Так, як у нас є можливість це робити, то чому б не підтягнути? Про спідвей, наприклад, прикро, що навіть рівняни не знають, що це таке. Більшість людей не цікавиться цим, хоча вид спорту — прекрасний. Так само «Оствиця» — прекрасна локація. Я знаю, що всі люди, які приїжджають з-за кордону, ходять туди зараз», — поділився бас-гітарист гурту Олександр Себестьянович.

На території історичного парку «Оствиця» у Рівному гурт відзняв музичний кліп на пісню «Океан», а на стадіоні  «Мототрек» записали відео для треку «Номер один».

«Кожна місцина має свій колорит, свої класні місця і прикро, коли це все стирається. Всі виходять і кажуть, що ми там гурт, наприклад, зі столиці. Я нічого не маю проти столиці, а маю на увазі те, що коли гурт переїхав, він намагається нести частинку колориту з регіону, звідки приїхав. Наприклад, є такий гурт KARNA. Ким би вони були без фолькового колориту Прикарпаття?», — прокоментував вокаліст гурту Олексій Семещук.

Олександр Себестьянович та Олексій Семещук. Фото: Суспільне Рівне

Окрім музичної діяльності, учасники рок-гурту допомагають Збройним силам України. Підтримувати військових, розповів Олександр Себестьянович, почали ще у 2014-му році. Однак після повномасштабного вторгнення для музикантів це стало головним завданням.

«Запити нескінченні, їх дуже багато. Довелося розпочати збори. Я працюю в одній з IT-компаній і ми почали допомагати співробітникам, які призвані для служби у Збройних силах України. Тому починалося усе з такого, а далі усе розрослося по друзях, підрозділах, у яких служать ті ж співробітники», — розповів Олександр Себестьянович.

Фото: FarInHate

Нещодавно гурт FarInHate придбав дев'ятий автомобіль для військових. Олексій Семещук зазначив, що за час повномасштабного вторгнення вже провели два благодійні концерти, однак організувати більше — наразі не мають можливості, увесь вільний час присвячують волонтерству.

Після початку війни назва гурту FarInHate, що в перекладі з англійської означає «впасти у ненависть», для музикантів набула ще одного значення.

«Для мене ця назва — це досі ненависть. Зараз у нас є дуже багато, скажімо так, тригерів, ненависть до Росії, її народу, до загарбників, які прийшли на нашу землю. Ця ненависть тягнеться через покоління і ця назва просто передає її суть. Це не зло, а саме ненависть — справедливий гнів, який є в нашого народу», — зауважив Олексій Семещук.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024