Фільм про Зеленського та війну в Україні, який зняв Шон Пенн, презентують на Берлінале

26 Січня 2023, 09:35
Шон Пенн та Володимир Зеленський 1392
Шон Пенн та Володимир Зеленський

Документальний фільм Шона Пенна Superpower про Володимира Зеленського та Україну на початку повномасштабного вторгнення презентують на Берлінському кінофестивалі у лютому.

Про це пише Еспресо

Презентація стрічки стане однією з головних подій фестивалю, оскільки цьогоріч його дати співпали з річницею вторгнення РФ в Україну – захід триватиме з 16 по 26 лютого. Також у рамках фестивалю проведуть низку заходів, присвячених підтримці українських кінематографістів.

Фрагмент з фільму «Суперсила»

«Це документальний фільм, знятий за дуже складних обставин, але це також кіно, яке розповідає про роль мистецтва та митців у важкі часи», – сказав художній керівник фестивалю Карло Чатріан.

Чатріан додав, що у фільмі є кадри, зняті Пенном в Україні в листопаді 2021 року, зйомки з Зеленським, а також кадри з Києва, коли почалося вторгнення Росії.

На фестивалі буде спеціальна панель, присвячена варіантам фінансування українського аудіовізуального контенту. Берлінський кінофестиваль також надав вільні акредитації українським кінематографістам, тож туди планують приїхати близько 50 українських професіоналів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39