Вишите жовто-блакитне серце: українки долучилися до соціально-мистецького проєкту The red dress

25 Січня 2023, 15:28
Вишите сердечко 986
Вишите сердечко
У ПАРЄ презентували соціальну ініціативу The red dress – мистецький проєкт, над яким працювали 372 людини з 50 країн світу, до якого й долучилися українки.
 
До проєкту долучилися майстриня Марія та дівчинка Адель з України долучилися та створили свій візерунок. Журналісти Район.Культура дізналися про це з соцмереж народної депутатки України рини Констанкевич, яка була присутня на презентації.
Проєкт The red dress, задуманий британською художницею Кірсті Маклеод та надає своєрідну мистецьку платформу для людей у всьому світі (зазвичай жінок), щоб вони розповіли про свої особисті негативні історії за допомогою вишивки. Серед вишивальниць – ті, хто пережив війну. Біженки з Палестини, Сирії та України, жінки, які шукають притулку у Великобританії з Ірану, Іраку, Китаю, Нігерії та Намібії, пережили війну в Косово, Боснії та Герцеговині, Руанді та ДР Конго.
 
Також бідні жінки в Південній Африці, Мексиці та Єгипті, в Кенії, Японії, Туреччині, Ямайці, Швеції, Перу, Чехії, Дубаї, Афганістані, Австралії, Аргентині, Швейцарії, Канаді, Тобаго, В’єтнамі, Естонії, США, росії, Пакистані, Уельсі, Колумбії та Англії, студенти з Чорногорії, Бразилії, Мальти, Сінгапура, Еритреї, Норвегії, Польщі, Фінляндії, Ірландії, Румунії та Гонконгу, а також енавіть елітні студії вишивання з Індії та Саудівської Аравії.

Вже 14-й рік, з 2009 по 2023 роки, Червона сукні подорожує світом і постійно доповнюється новими вишивками. Над одягом, створеним із 85 предметів бордового шовку, працювали 363 жінки, 7 чоловіків і 2 небінарних художники з 50 країн. Решту візерунків доповнювали усі охочі на різноманітних виставках та заходах.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024