Журавель, Грехов, Тітов: у Києві відкрили виставку «Очі перемоги»

25 Січня 2023, 13:26
Одна з картин 896
Одна з картин
Київський культурний простір Squat 17b та Центр підготовки операторів БПЛА «Крук» організували виставку присвячену дронам,  до якої долучитися 12 сучасних українських художників.
 
Ключова тема виставки – безпілотники та їх роль у війні. Куратор проєкту – Алекс Заклецький. Про це журналісти Район.Культура дізналися з соцмереж Центру.
«Очі перемоги» демонструють картину нового цивілізаційного явища під час війни.
«Ми почали по іншому сприймати слова «вихід», «прильот», «турнікет», «град», «ураган», абсолютно інший асоціативний ряд стали викликати топоніми Ірпінь, Буча, Маріуполь, Чорнобаївка. Ця війна інакша, адже через кількість інформаційних ресурсів та технічних розробок ми її не уявляємо, а можемо бачити постійно в онлайн режимі, зокрема завдяки безпілотним літальним апаратам. Звісно це дає відбиток для будь-кого й не оминає художників, які також, доступним їм мистецькими інструментами наближають перемогу, беручи участь у благодійних аукціонах, зборах, волонтерських інціативах, збираючи гроші на дрони і не тільки на них», – кажуть у просторі Squat 17b.
В експозиції можна побачити роботи 12 художників: Андрія Сидоренка, Олександра Грехова, Людмили Раштанової, Dita Galas, Володимира Падуна, Людмили Падун, Едуарда Потапенкова, Олексія Сая, Романа Шості, Нікіти Тітова, Юрія Журавля, Олекси Манна.
 

Організаторами проєкту є Дар'я Криж та Центр підготовки операторів БПЛА «Крук», й партнерами «Аеророзвідка». Вони збирають 400 тисяч гривень на ремонт 14 навчальних дронів. Можна задонатити на картку 4246 0010 0408 8633. 

Для отримання детальнішої інформації та запису на курси підготовки операторів БПЛА, відвідайте офіційний сайт Центру підготовки операторів БПЛА «Крук».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024