Театр «Гармидер» розпочав проєкт «Культурна зимівля в Укритті»

17 Січня 2023, 16:37
Фото з першого акторського тренінгу 1274
Фото з першого акторського тренінгу

Луцький експериментальний театр «Гармидер» розпочав «Культурну зимівлю в Укритті» та в рамках проєкту провів перший акторський тренінг «ВЗАЄМОДІЯТИ: з собою, з партнером, з оточенням».  

Цей захід – перший із серії безоплатних театральних подій у просторі «Культурне УКРИТТЯ». Про це журналістам Район.Культура розповіли у театрі.

«Для нашого театру дуже важливо, щоб творчість у час війни не просто тривала, а й допомагала переживати її травми. Ми дуже втішені, що наш проєкт, який взяв участь в у грантовому конкурсі програми «Культурна зимівля», яку ГО «Інша Освіта» реалізовує спільно з MitOst і SAP, був відібраний до реалізації», – розповідає керівниця і режисерка театру Руслана Порицька

На першому тренінгу більше 20-и таких різних людей випробували на собі ефект комплексу тілесно орієнтованих вправ. Він дозволяє – зняти власні затискачі та відкритися партнерам, що особливо актуально у воєнний час. Невимушена атмосфера, відверте спілкування та взаємодія стали за словами учасників чудовою можливістю «підзарядитися і зняти напругу». 

«У час війни важливо приділяти увагу своєму тілу, це дозволяє контролювати свої стани і спробувати допомогти іншим. Також емоції, які пережили на тренінгу теж дуже цінні. Дякую театру «Гармидер» за таку можливість!», — відгукується про тренінг акторка Алла Скрипінчук, яка до війни мешкала в Харкові

«Я на жодному тренінгу стільки не сміялася», – ділиться Ірина Новосад із Миколєва і рекомендує реєструватися на наступні тренінги. 

Зовсім скоро луцький незалежний театр обіцяє анонсувати наступні безплатні акторські тренінги та звертає увагу, що особливо чекає в просторі «Культурне УКРИТТЯ» людей, які змушені були переїхати до Луцька з інших міст, військових та їх рідних, волонтерів і всіх, хто хоче взяти участь. 

«А ще незабаром анонсуємо театральні читання і обговорення яких творів і тем ми влаштуємо найближчим часом. Загалом у січні та лютому в театрі «Гармидер» заплановані 4 акторські тренінги та 3 читки творів написаних після 24 лютого», – розповідає тренер Павло Порицький

Проєкт ГО «Творче об'єднання «Гармидер» реалізовує в рамках програми «Культурна зимівля» від ГО Інша Освіта / Insha Osvita  за підтримки MitOst e.V. і SAP.

Фото Сергія МАТВІЙЧУКА

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024