Українські графіті Бенксі можуть законсервувати або передати до музею

16 Січня 2023, 12:42
Одна з робіт Бенксі на Київщині 596
Одна з робіт Бенксі на Київщині
Міністерство культури та інформаційної політики України і органи місцевої влади Київщини розв'язують питання щодо збереження графіті британського вуличного художника Бенксі.
 

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю Укрінформу.

«Ми комунікуємо з місцевими представниками влади для того, щоб зберегти його (Бенксі – ред.) роботи. Малюнки потрібно або консервувати, або перевезти те, що можна, задля збереження в одному з музеїв. Насправді різне ставлення до того, де їх зберігати і як: у громадах чи поза ними. Однак певні домовленості (з місцевою владою – ред.) вже є, ми чекаємо на їхнє втілення», – сказав він.

Читайте також: Стіни, які змінили життя, – французький вуличний художник Крістіан Гемі в Україні

 

Також міністр зазначив, що комунікація Мінкульту та самого художника ніяк не відбувається. Нагадаємо, що Бенксі підтвердив авторство семи графіті в Києві, Бородянці та в Ірпені.

Читайте також: Один зі стінописів Бенксі у Києві помістили під скло

Також всесвітньо відомий британський вуличний художник Бенксі виставив на продаж через сайт благодійного фонду Legasy Of War 50 своїх малюнків-трафаретів, а отримані кошти планує передати на допомогу для України.
Читайте також: Рівненський культурний десант, або Як мурали Костянтина Качановського підіймають український дух від Харкова до Херсона
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024