Netflix придбав права на український трилер про козака

08 Січня 2023, 18:30
Фрагмент з фільму «Максим Оса: золото Песиголовця» 2180
Фрагмент з фільму «Максим Оса: золото Песиголовця»

Фільм Мирослава Латика «Максим Оса: золото Песиголовця» доступний для перегляду на стримінговій платформі Netflix.

Прем'єра фільму на платформі відбулася 5 січня. Реліз став можливим завдяки Film.UA Distribution, повідомляє дистрибутор стрічки.

За жанром «Максим Оса та золото Песиголовця» — це трилер з детективними елементами та мотивами дарк-фентезі, створений за мотивами графічного роману Ігоря Баранька. Це перша в історії українського кінематографа екранізація коміксу.

За сюжетом, головному герою доведеться розслідувати надскладну справу, розплутати відьмацьке павутиння й зустрітися віч-на-віч з містичним Песиголовцем. Усе для того, щоб знайти викрадене королівське золото та з’ясувати, що трапилось з його безслідно зниклими побратимами. 

У фільмі знімалися Василь Кухарський, Ольга Макеєва, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньга, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук. Виконавець головної ролі Василь Кухарський захищає Україну на фронті.

В український прокат фільм вийшов 13 жовтня. Виробництво стрічки тривало з 2012 року. За цей час змінилися кілька продюсерів та режисер. Генеральний продюсер фільму Валерій Боровик розповів, що через затримки фільм фактично довелося повністю перезнімати.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024