Марки, картина Притули та тубус з Петриківкою: найдорожчі лоти Prozorro

05 Січня 2023, 18:01
Марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» ФОТО 1609
Марки «Русскій воєнний корабль, іді …!»
Від початку війни команда  Prozorro.Продажі почала проводити благодійні аукціони для збору коштів на підтримку Збройних сил України та гуманітарні потреби українців.
 
Благодійні торги залишаються одним із ключових напрямків роботи й у 2023 році. За 10 місяців роботи напрямку вдалось отримати та спрямувати на благодійність 6,9 мільйона гривень. Це близько двох десятків успішних торгів та 154 учасники, які змагались за спортивні нагороди, картини, воєнні трофеї та різні символічні речі. Про це повідомили на сторінці аукціону.
 
Найдорожчими лотами, які продали на благодійних аукціонах, стали марка Укрпошти, картина Сергія Притули, знак Укравтодору, ручка Джо Байдена та тубус розмальований Петриківським розписом.
 
1. Марки Укрпошта «Русскій воєнний корабль, іді …!» — 4 мільйона гривень, за які змагалися 56 учасників з 4 країн світу.
 
2. Авторська картина Сергія Притули «Батько і мати. Два сонця гарячих» — 725 тисяч гривень, які перерахували на купівлю ударних безпілотників Байрактар в рамках проєкту «Народний Байрактар».
 
3. Дороговказ Укравтодор «Нах*й, знов нах*й і до росії нах*й» — 631,5 тисяч гривень. На аукціон прийшли 29 учасників, а стартова ціна лота зросла в 12 разів.
4. Іменна ручка Президента США Джо Байдена від гендиректора Державного концерну «Укроборонпром» — 600 тисяч гривень. Кошти скерували на підтримку новоствореного ЗСУ 47 окремого батальйону під командуванням Івана Шаламаги.
 

5. Тубус від протитанкової ракети розмальований Петриківським розписом — 155 тисяч гривень, які переможець спрямував на рахунки БФ «Повернись живим».
«Благодійні аукціони є втіленням соціальної місії нашої команди: забезпечувати проведення чесних та публічних аукціонів й допомагати у закритті потреб військових та переселенців. Разом із майданчиком The Tender продовжуємо оголошувати благодійні аукціони, щоб наближати нашу перемогу», – кажуть організатори благодійних аукціонів.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром