«Війна, що змінила Рондо» внесли до списку найкращих книжок у Німеччині

03 Січня 2023, 15:43
Автори книги 449
Автори книги

Німецька газета Süddeutsche Zeitung внесла книжку Романи Романишин й Андрія Лесіва у список найкращих книжок року. 

Про це пише Читомо.

Книжку «Війна, що змінила Рондо» творчої майстерні «Аґрафка» газета внесла до 12 найкращих книжок для дітей і підлітків, виданих німецькою у 2022 році. Книжка вийшла у німецькому видавництві Gerstenberg Verlag у перекладі Клаудії Дате й Оксани Семенець

«Українське подружжя Романа Романишин та Андрій Лесів не боїться важкої теми війни. Завдяки делікатним малюнкам і текстам вони знаходять слова для того, що важко пояснити дітям. Книжка з картинками розповідає про сліпуче містечко Рондо, де різнокольорові квіти співають і весело живуть разом із паперовими пташками та лампочками. Раптом темніє, в’їжджають танки, горять хати. Раптом війна. І найгірше: війна сіє чорні квіти, що мають колючки, і змушують замовкнути барвисті квіти. Зрештою делікатні герої та героїні знаходять вихід, але назавжди залишаються вбиті війною», — зазначають у виданні.

 Українською «Війна, що змінила Рондо» вийшла у Видавництві старого Лева 2015 року. Книжка отримала низку відзнак, серед яких Bologna Ragazzi Award та потрапила до щорічного каталогу дитячої та юнацької літератури «Білі круки-2015». Її переклади вийшли кількома мовами, зокрема італійською, французькою, словацькою, вірменською, болгарською.

Süddeutsche Zeitung — найбільша щоденна газета Німеччини. Заснована 16 жовтня 1945 року. Видає в Мюнхені видавництво Süddeutscher Verlag. Газета позиціонує себе як «ліберально-економічне» видання, велику увагу приділяє подіям культурного життя.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024