На фронті загинув режисер монтажу фільмів «Черкаси», «Захар Беркут», «Віддана» Віктор Онисько

01 Січня 2023, 19:20
Віктор Онисько 2182
Віктор Онисько

Відомий український режисер монтажу Віктор Онисько, який працював над популярними українськими стрічками «Сторожова застава», «Черкаси», «Захар Беркут», «Віддана», загинув на фронті.

Про це повідомила його дружина Ольга Бірзул — культурна менеджерка та кураторка кінопрограм на своїй сторінці у фейсбуці.

«Два рази на нулі – Херсонщина і Донбас. Без жодної можливості на побачення. Ти дуже втомився, але беріг своїх побратимів. Ти переживав за кожну втрату. Ти казав, що на війні немає більшої тортури, ніж повідомляти родинам про загиблих. Тепер і я відчула це на собі. Моє серце розривалося, коли твій воїн ридав у слухавку і присягався мені, що не знав кращої людини і командира», – написала Ольга про втрату чоловіка.

Ольга також поділилася знімком екрана з листуванням Віктора Ониська зі своїм другом. Тоді режисер просив переказати дружині, що у разі його смерті в найближчі 3-4 доби, це все було недарма.

«Це не злочинна помилка командування, просто у нас важке героїчне завдання і воно коштуватиме життів. Я докладу всіх можливих і неможливих зусиль, щоб вибратися живим і витягти живим свій взвод, але бійка попереду епічна», – написав тоді Віктор Онисько.

Поділилася спогадом про Віктора українська режисерка та креативна продюсерка Вікторія Трофіменко.

«Ми втрачаємо обдарованих людей, таланту не навчиш, це Богом дано. Ці втрати неможливо відшкодувати. Вони не солдати, які вміють воювати, вони творці. Віктор повинен був змонтувати фільм, а замість цього воював на передовій… і загинув…», – розповіла режисерка на своїй сторінці у фейсбуці.

Без батька залишилася 9-річна донька Ольги Бірзул та Віктора Ониська.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024