Фінсько-естонська письменниця підписала «привітальний» снаряд для росіян

01 Січня 2023, 17:31
Софі Оксанен 614
Софі Оксанен

Фінсько-естонська письменниця та громадська діячка Софі Оксанен надіслала кошти на допомогу ЗСУ та залишила «привітання» для росіян на снаряді. 

Про це письменниця повідомила на своїй сторінці у Twitter.

«Цього року мої гроші за феєрверк пішли на цей снаряд, щоб захистити Україну від російської агресії», – написала Софі Оксанен.

Громадська діячка зазначила: відчуває, що її фінський дідусь, ветеран двох радянсько-фінських воєн, та естонський дідусь, учасник Руху опору «Лісових братів», як і брати естонської бабусі, які загинули під час полювання НКВД, теж надіслали свої привітання разом із нею.

На замовленому снаряді написали Jaxuhali, що у перекладі з фінської означає «обійми підтримки».

Письменниця зауважила, що усі охочі також можуть надіслати «власні новорічні побажання» Росії за допомогою сервісу SignMyRocket.

SignMyRocket – сервіс, котрий дозволяє замовити напис на артилерійських та мінометних боєприпасах за внесок для ЗСУ. Наразі ним вже скористались декілька тисяч осіб, сума зібраних коштів становить понад півмільйона доларів США.

Софі Оксанен – авторка багатьох популярних романів. Серед них «Очищення» був перекладений більш ніж 40 мовами. Американські газети називали авторку «літературним феноменом». У 2019 Софі Оксанен написала книгу про Україну – «Собачий парк».

«Це історія, що відбувається у Фінляндії та Україні. Вона про українську дівчину, яка тікає до Фінляндії, щоби врятувати своє життя. Вдома вона була втягнута у світ брехні та брудних грошей. Одна з основних локацій роману – Дніпро, це місто влади: багато політиків, бізнесменів та олігархів звідти. Це місце добре підходить для історії про корупцію… Цей роман – любовна історія, історія про міграцію, про наслідки розвалу Радянського Союзу і сталінської політики переселень. Мій роман також про наслідки Другої світової війни, яка сформувала сьогоднішню Європу. Це історія про те, як корупція впливає на життя звичайних людей і як вона призвела до революції у 2014 році й теперішньої війни», – розповідала Софі Оксанен у промокампанії книги.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024