«Мир в Україні»: Стівен Кінг поділився найзаповітнішим бажанням на 2023 рік

29 Грудня 2022, 18:55
Стівен Кінг 1324
Стівен Кінг

Американський письменник Стівен Кінг розповів, що його найбільше бажання на 2023 рік – це мир в Україні. 

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter 29 грудня у відповідь на твіт іншого американського письменника Дона Вінслоу, який запитав про найбільше персональне бажання Кінга на наступний рік. 

Письменник вже не вперше підтримує Україну після початку повномасштабного вторгнення росії.

28 лютого 2022 року на церемонії вручення нагород премії Гільдії кіноакторів США він позував на червоній доріжці зі стрічками кольору українського прапора. 

А у березні 2022 року Стівен Кінг заявив, що відмовляється від підписання нових контрактів на видавництво його книг в російській федерації через війну в Україні.

Також автор популярних книг публікував фотографії у футболці з написом «Я з Україною» (I stand with Ukraine) та у синьо-жовтому головному уборі з написом «Україна» (Ukraine). 

«Зазвичай я не публікую свої фотографії, але сьогоднішній день – виняток», – написав тоді Кінг. 

Закликав Стівен Кінг і продовжувати чинити економічний тиск на росію.

«Путін думав, що має справу з болонкою. Виявилося, що це була росомаха. Слава Україні!», – зазначав письменник у твіттері.

Стівен Кінг — американський письменник, автор більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман.

Було продано більш ніж 350 млн копій його романів та збірок оповідань. На основі його історій знято низку фільмів, а також намальовані комікси.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024