Загиблий футболіст з Рівненщини, який захищав Україну, потрапив у документальний фільм NFL Network

28 Грудня 2022, 13:45
Олександр Акінін 1041
Олександр Акінін

Загиблого 19-річного військового, гравця здолбунівського клубу «Орли» Олександра Акініна згадали у документальному фільмі, який вийшов на NFL Network.

Про це повідомило Суспільне.

Фільм розповідає про гравців української ліги американського футболу, які захищають Україну в лавах Збройних сил. Документальну стрічку «Хто, якщо не ми» презентував американський телеведучий Good Morning Football у мережі NFL (National Football League) Кайл Брандт. NFL – це професійна ліга американського футболу в США. 

У стрічці телеведучий спілкується з українськими військовими, гравцями української ліги американського футболу, які нині воюють на передовій. Зокрема, у фільмі згадали тих спортсменів, які загинули у російсько-українській війні, серед них — Олександр Акінін.

«19-річний Олександр був талановитим гравцем здолбунівської команди «Орли» з американського футболу. Після закінчення залізничного училища уклав контракт із ЗСУ. Проходив службу у 24 бригаді. Однак 14 березня 2022 року загинув під Лисичанськом на Луганщині. Початок фільму — це кадри з прибуття нашого героя у Здолбунів», — розповів менеджер команди Олександр Войцеховський.

Президент України посмертно нагородив Олександра Акініна орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Фільм важливий, бо вперше про український американський футбол розповідає найбагатша спортивна Ліга світу – NFL! Це як визнання нас і наших зусиль по розвитку цього спорту, останніх десятиліть, і наших хлопців, які захищають зараз Україну. Фільм дуже емоційний, адже NFL зробила все, щоб показати правду про війну в Україні. І намагались акцентувати увагу, яку ціну кожен день платять наші хлопці задля перемоги на війні!» – пояснили Радіо Свобода в Українській лізі американського футболу (УЛАФ).

Прем’єра документального фільму відбулася на офіційному каналі Національної футбольної ліги (НФЛ) у Різдво після матчу Steelers-Riders. За словами творців NFL 360, фільм також покажуть після матчів ще 27 та 31 грудня.

Стрічку «Хто, якщо не ми» згодом планують перекласти, а поки його можна переглянути мовою оригіналу за посиланням.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024