У Рівному створили цифрову колекцію книг відомої мисткині Олени Медведєвої

27 Грудня 2022, 17:05
Олена Медведєва 734
Олена Медведєва

Спеціалісти Рівненської обласної бібліотеки оцифрували творчий доробок майстрині вишивки, дитячої письменниці, журналістки Олени Медведєвої.

Про це повідомили на сайті книгозбірні. Назва колекції – «Креативна книга», як і однойменного авторського видавництва книг ручної роботи, створеного за ініціативи мисткині.

Матеріали у колекції згруповані за такими розділами: 1. Творча біографія Олени Медведєвої; 2. Твори Олени Медведєвої; 3. Публікації про Олену Медведєву.

Також у підбірці представлена творча біографія майстрині, презентовано її творчий доробок – артбуки, друковані книги, анімації. Всього – 100 цифрових копій робіт за 1991-2018 роки.

За словами бібліотекарів, особливе місце у колекції займають інтерв’ю з Оленою Медведєвою, присвячені історії створення вишиваних книг, діяльності видавництва «Креативна книга» та громадської організації «Центр креативу».

Цифрове зібрання містить не тільки повні тексти усіх публікацій про мисткиню, віднайдених у фондах Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, але й покликання на цифрові публікації у інтернеті. До колекції увійшли копії статей з провідних інформаційних видань та відеосюжети.

Над створенням колекції працювали спеціалісти обласної бібліотеки: головний бібліотекар відділу мистецтв Юрій Булгаков (упорядник), заступниця директора з наукової роботи та автоматизації Олександра Промська (загальна редакція), програміст Павло Шостакевич (комп’ютерна верстка і програмування).

Цифрова колекція є частиною проєкту «Відомі люди Рівненщини. Цифрові колекції», започаткованого Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою у 2015 році. Мета проєкту – збереження культурної та мистецької спадщини краян, оприлюднення та надання необмеженого доступу користувачам до унікальних надбань наших земляків.

«Дебют у цифрі! Для мене це ПОДІЯ! Бо тут мої серце, думки, ідеї, найсокровенніші моменти розуміння себе, час-час-час, підтримка, допомога рідних та друзів… Результат понад десяти оригінальних мистецьких років, який зумів відбутися на всі 100% і навіть більше. Сьогодні я дякую «Креативній книзі» за те, що вона в мене є і продовжує знайомити мене ж із цілим світом!» – написала на своїй сторінці у фейсбуці Олена Медведєва. 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024