Міс Україна Всесвіт-2022: що символізує національний костюм Вікторії Апанасенко

23 Грудня 2022, 15:49
Вікторія Апанасенко в образі Воїна світла ФОТО 3303
Вікторія Апанасенко в образі Воїна світла

Міс Україна Всесвіт-2022 Вікторія Апанасенко презентувала національний костюм, який для неї створила дизайнерка Леся Патока для міжнародного конкурсу «Міс Всесвіт».

Конкурс проходитиме у Новому Орлеані в США. Показ національного вбрання відбувся 11 січня. Традиційно у соцмережах розділилися думки щодо образу Вікторії. Українці знайшли в образі натяки на кокошник, аніме або ж навіть на герб СРСР. Журналісти Район.Культура дізналися про те, що хотіли показати у цьому національному костюмі його автори.

Назва образу – «Воїн світла». 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений МІС УКРАЇНА ВСЕСВІТ (@missukraine_universe)

«Бо він в кожному Українці тут і зараз. Бо ми давно Не про страждання, ми не про обездолення, і не про пригнічення… Ми сильні, незалежні і завжди б'єиосядо кінця», – каже Леся Патока. За її словами, в цьому образі є посилання на ангела-покровителя Архангела Михаїла, що захищає Україну з мечем.
Як пояснює дизайнерка, в руках у Вікторії зброя, її тіло — в стилізованих обладунках, водночас вона несе світло через цю тотальну пітьму, метафоричну та буквальну, що прийшла на наші землі з агресором. В образі використані 5 основних матеріалів та елементів, що разом створюють мікс фешну та української етніки, сучасних трендів та історичної пам’яті. Монолітний комбінезон, що символізує броню та наче друга шкіра огортає Вікторію. 
Ошатна біла сукня, яка складається зі стилізації вишиванки з характерними пишними рукавами, спідниці, на яку загалом пішло понад 10 метрів тканини, та, створеної на сучасний лад, крайки, тобто паску. Костюм прикрашають німб з традиційними для України колосками та символічні крила.
«Крила обпалені в битві, та незламані. Вони заточені у синьо-золоті обладунки в кольорах, що символізують наш прапор, захищені й розкриті для вирішального бою та прикрашені різноманітними дзеркальними українськими орнаментами. Ці крила — ще один унікальний елемент образу, надскладна ручна робота, створена нами в Україні за екстремальних умов. Під звуки сирен, без електроенергії, у світлі свічок, ми з командою навпомацки розмальовували кожну пір’їнку», – зізнається Леся Патока.
Президентка конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова каже, що вони довго думали яким має бути образ, який символізує сучасну Україну.

«Ми навіть провели голосування серед громадськості за те, якою вони хочуть метафорично бачити нашу країну: відтворити трагізм українського сьогодення чи показати Україну у світлому образі, який продемонструє український дух та силу нашого народу. Більшість проголосувала за другу версію», – пояснює Анна Філімонова.
Автори 4 місяці працювали над створенням костюма.
«4 місяці пошуку, 4 місяці, віри в те, що попри холод і відсутність електроенергії, ми обов’язково все встигнемо доробити! 4 місяці примірок в тотальному холоді. 4 місяці роботи при свічках. Результат за який не соромно. Результат, яким пишаємося», – каже Леся Патока.
«Костюм «Воїн світла» — це уособлення внутрішньої сили українців, нашої сміливості, рішучості та любові до волі, що тече в наших жилах. В цей костюм я хотіла закласти ідею, що війна не спроможна зламати нашу міць та знебарвити наші серця. Навіть на згарищі, як фенікс, Україна розквітне та засяє яскравими променями доброти та віри», — каже Вікторія Апанасенко.

Довідково: у зв’язку з повномасштабною війною в Україні, оргкомітет «Міс Україна Всесвіт» відмовився від традиційного святкового шоу цього року. Порадившись із партнерами з Miss Universe, вони прийняли рішення передати титул «Міс Україна Всесвіт» Вікторії Апанасенко, «I Віце-Міс Україна Всесвіт»-2021. 
 
Вікторія Апанасенко зарекомендувала себе протягом цього року: вона активно бореться за перемогу України на інформаційному фронті та здійснює волонтерську діяльність. Вікторія допомагає столичному закладу Naїve готувати їжу для батальйонів ЗСУ та людей похилого віку. Удвох з подругою займається адресною допомогою продуктами, медикаментами і засобами гігієни для дітей, людей похилого віку та внутрішньо переміщених осіб.
 
Вікторія закінчила факультет психології КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Соціальна робота». Обрала цей фах, тому що завжди мала бажання сприяти розв'язанню соціальних проблем, що існують у нашому суспільстві, та мати можливість допомагати вразливим верствам населення. 
 
Дівчина – професійна модель та активно підтримує українські бренди.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024