У Києві відкрили виставку картин про Херсонщину

22 Грудня 2022, 10:51
Виставка у Києві 1480
Виставка у Києві
У Будинку художника в Києві відкрилася виставка мистецьких робіт «Херсонщина – це Україна».
 
Основна експозиція налічує понад 60 робіт, авторами якої виступили понад 20 художників з усієї країни. Про це повідомили на сторінці УКФ, за сприяння якого й експонується виставка.
«Сьогоднішня виставка є результатом арт-резиденції, що відбулася влітку цього року в Умані за підтримки Українського культурного фонду. Картини вже були представлені в Миколаєві, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Кривому Розі, а сьогодні – нарешті в Києві. Мовою мистецтва ми вкотре наголошуємо, що Херсонщина – це Україна. І, зважаючи на популярність картин за кордоном, світ із нами солідарний! Щиро вдячний Павлу Ярмію, Голові «Агенції регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад», за ідею проєкту та Костянтину Чернявському, Голові Національної спілки художників України, за всебічне сприяння в організації виставки в Києві», – сказав Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ.

Під час відкриття виставки провели традиційний аукціон робіт. Нині кожен відвідувач виставки може придбати листівку або магніт із зображенням однієї з картин. Всі виручені кошти з аукціонів та продажів сувенірної продукції спрямовують на потреби 57 мотопіхотної бригади, яка сьогодні звільняє лівобережжя Херсонщини від російських окупантів.
Виставка триватиме до 30 грудня, у Будинку художника (вулиця Січових Стрільців 1-5).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024